Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/12/2014

L'onzena edició del Mercat de Segona mà i d'Intercanvi se celebra aquest diumenge

    La darrera edició es va celebrar al juny         La darrera edició es va celebrar al juny

A l'igual que en les darreres edicions, les parades quedaran instal·lades a la rambla de Sant Jordi, a partir de les 10 del matí.

Aquest diumenge 14 de desembre, de 10 a 14 h, la rambla de Sant Jordi acollirà una nova edició, l'onzena, del Mercat de Segona mà i d'Intercanvi. Una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu d'afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable entre la ciutadania, mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar.

L'experiència de Vilanova i la Geltrú en el model d'organització del Mercat ha estat posat d'exemple per l'Agència Catalana de Residus durant la 12a Jornada de Prevenció de residus, que es va celebrar el 27 de novembre al Born Centre Cultural. L'objectiu de la trobada era apropar i difondre diversos exemples d'estratègies (mercats virtuals, mercats d'intercanvi i de segona mà, deixalleries, iniciatives d'empreses i donacions a entitats socials...) i materials que són susceptibles de ser reutilitzats, com roba, mobles, joguines, o llibres de text, entre d'altres.

Jornada prevenció de residusTècnics de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú van compartit amb la resta d'assistents a les jornades el model de mercat que existeix a Vilanova, la logística, els serveis i els recursos que s'han anat incorporant perquè la iniciativa continuï sent un èxit de participació i públic, després des de la seva posada en marxa, a l'abril de 2011.

En el Mercat de Segona mà i d'intercanvi es pot regalar, intercanviar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin tornar a fer servir. No es poden intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00