Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/04/2015

La tercera conferència de l'Aula Molas aborda els estudis literaris

Les inscripcions, gratuïtes, ja són obertes      Les inscripcions, gratuïtes, ja són obertes

L'Aula Molas celebra el 15 de maig la tercera edició d'una jornada que ja està consolidada, sota el títol 'Estudis literaris: quin demà per a estudis de sempre?'

L'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, celebra divendres 15 de maig la 3a edició de la Conferència de l'Aula Molas. Una jornada que ja està consolidada en el calendari d'estudiosos, acadèmics, i cada vegada més, estudiants de batxillerat i universitaris.

Sota el títol "Estudis literaris: quin demà per a estudis de sempre?", la tercera edició de la Conferència de l'Aula Joaquim Molas pretén fer un balanç de les escoles, els corrents i les figures més representatives dels estudis literaris des del segle XVIII ençà. Amb un doble propòsit, si més no: d'una banda, oferir-ne una visió retrospectiva que destaqui, de manera crítica, allò que podem considerar vigent dels estudis d'ahir, i, de l'altra, valorar-ne les tendències del present i fer propostes constructives per als estudis de demà. Es tracta, en definitiva, d'analitzar i debatre sobre l'herència rebuda, la situació actual i el futur que volem per als estudis literaris de sempre.
La voluntat d'aquesta edició és reflexionar sobre l'eix mateix de la literatura: com ha actuat, actua i actuarà la literatura en la societat.

Del programa de la jornada, que podeu consultar aquí, destaquen conferències com "Les escoles del passat (segles XVIII-XIX)", per Roger Canadell (UOC); "Els grans referents dels estudis literaris del segle XX", per Jordi Malé (UdL); "Les tendències del present: nous enfocaments", per Josep Anton Fernàndez (UOC); o "Una mirada cap al futur: prospectiva", per Maria Dasca (UPF).

Després del debat i el dinar es parlarà sobre "Els estudis literaris a la Xarxa", presentant un ampli catàleg de propostes on-line, i es farà una taula rodona sobre "El llegat intel·lectual de Joaquim Molas". La coincidència de la temàtica d'enguany amb la mort fa unes setmanes de Joaquim Molas fa especialment interessant la taula rodona en record/homenatge a Molas. És la primera reflexió entorn el seu llegat intel·lectual, la defensa del qual recau per responsabilitat i voluntat a Vilanova i la Geltrú.

Per acabar la jornada, els assistents gaudiran d'una visita al Museu Víctor Balaguer amb Teresa M. Sala (UB), sota el títol "Art i literatura, una simbiosi creativa". Una visita que enllaça amb la Nit dels Museus, que se celebra l'endemà, dissabte 16 de maig.

La inscripció a la Conferència és gratuïta, però cal fer-la prèviament a aulajoaquimmolas@victorbalaguer.cat, o bé al telèfon 93 815 42 02. Es lliurarà certificat d'assistència.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00