Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2014

Els amics de la Víctor Balaguer celebren el Tricentenari

L'acte es farà el 30 d'octubre     L'acte es farà el 30 d'octubre

Dijous es presenta un facsímil de la Guerra de Successió, juntament amb el nou butlletí de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Com cada any, l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer presenta del butlletí de la BMVB, un recull d'articles culturals relacionats, molts d'ells, amb la institució que fundà Víctor Balaguer i el seu fons patrimonial, on s'inclouen també les activitats, conferències, exposicions i préstecs d'obres realitzats durant l'últim any. L'objectiu d'aquesta publicació és impulsar la recerca i les aportacions al coneixement històric-artístic i cultural de la ciutat, i contribuir a donar a conèixer el llegat de Víctor Balaguer a tots els vilanovins i vilanovines.
La presentació, que es farà el proper dijous 30 d'octubre a les 19 h al Museu, inclourà la projecció d'una filmació de l'artista Manuel Amat, protagonista de la secció "Personatges singulars" del butlletí d'enguany, amb imatges de Vilanova i de la comarca del Garraf, realitzada l'any 1934.

Seguidament, l'Associació d'Amics de la BMVB presentarà el facsímil "La Guerra de Successió a Vilanova i la Geltrú: Tres mirades vuitcentistes", amb textos dels historiadors i escriptors Josep Anton Garí i Siumell, Josep Coroleu i Inglada i Víctor Balaguer i Cirera. Aquesta publicació s'emmarca en els actes de celebració del Tricentenari a la ciutat, i ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La presentació anirà a càrrec de Pere Marsé, president de l'Associació, i de l'historiador Albert Tubau. La totalitat dels textos que es publiquen corresponen a edicions impreses inicialment al segle XIX.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00