Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2009

Els 20 projectes presentats per l'Ajuntament de VNG al Fons Estatal d'Inversió Local han estat aprovats

La roda de premsa de govern s'ha celebrat al renovat centre cívic de Sant Joan   La roda de premsa de govern s'ha celebrat al renovat centre cívic de Sant Joan

Suposen un total de 9,9 milions d'euros del total d'11,2 milions destinats a la ciutat durant 2009

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha explicat en la roda de premsa de govern celebrada avui que "la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial ha aprovat els 20 projectes presentats, fins ara, per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per acollir-se al Fons Estatal d'Inversió Local". Aquests projectes representen una inversió de 9,9 milions d'euros del total d'11,2 milions destinats a la ciutat per a 2009.

L'alcalde, que estava acompanyat per la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi ambient, Iolanda Sánchez, i pel segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro, ha destacat que continua el suport a la ciutadania per superar la situació actual, a través de la inversió pública com a eina per activar l'economia. Elena també ha agraït el treball fet pels tècnics del consistori per poder disposar dels projectes presentats.

Entre aquests projectes aprovats destaquen els nous equipaments dels que gaudirà la ciutat a partir de 2010 com seran el nou Centre Cívic del Molí de Vent (2.299.001 euros), el Centre Cívic i la reforma de la plaça de les Danses (498.800 euros), la construcció d'una pista esportiva al Fondo Sumella (40.600 euros), la construcció de l'aparcament al Parc Esportiu del Garraf (139.000 euros).

Un altre dels capítols més importants en el conjunt d'aquesta inversió és el de la reurbanització de carrers que s'han agrupat en diferents conjunts per raons estratègiques. Aquest és el cas dels carrers de Sant Pau, Sant Joan, Escolapis i Sant Gervasi (1.200.000 euros); el carrer de la Immaculada Concepció entre la plaça de la Immaculada Concepció i el carrer de les Balears (199.940 euros); i la rehabilitació dels carrers de Pàdua, de Santa Madrona, del Teatre, de la Mercè i de Manuel de Cabanyes (1.299.371 euros).

En aquest sentit, també destaca la reurbanització completa de la rambla de la Pau, 1.899.000 euros i la intervenció ambiental i paisatgística a la segona fase del torrent de Sant Joan entre l'avinguda de Francesc Macià i l'antiga carretera comarcal C-246 (350.000 euros); o les reformes de les places de la Rajanta (579.000 euros) i la del parc del carrer de València (251.714 euros).

En un tercer apartat, podem trobar les inversions que es duran a la via pública a través de diferents actuacions. És el cas de la segona fase de millora d'enllumenat del barri de Mar i l'arranjament de les voreres de la primera fase (350.000 euros); la millora de la senyalització horitzontal del municipi en passos de vianants, carrils de circulació, illetes, símbols, etc. (159.998 euros); el reasfaltat de diferents carrers de Ribes Roges (95.000 euros); o el reasfaltat de carrers de la ronda Ibèrica i de la ronda Europa (174.499 euros).També important serà la semaforització i instal·lació de semàfors per a invidents a deu cruïlles d'alta densitat de vehicles a la ciutat (98.600 euros).

A part de la ja citada construcció de l'aparcament al Parc Esportiu del Garraf i de la construcció d'una pista esportiva al Fondo Sumella, en l'apartat d'Esports també cal citar l'adequació de la instal·lació elèctrica del pavelló de les Casernes (46.400 euros) i la rehabilitació d'espais esportius d'aquesta mateixa instal·lació (41.760 euros).

Finalment, també han estat aprovades l'adequació de la instal·lació elèctrica al reglament de baixa tensió actual de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (156.600 euros); i l'adequació dels sanitaris a la normativa vigent de centres escolars d'ensenyaments oficials (46.400 euros). És en aquest apartat, el de l'educació, on encara resten alguns projectes per ser aprovats des de la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial i que suposaran un millora en la qualitat de les escoles de la ciutat.

L'alcalde també ha afegit que 'el govern municipal valora molt positivament aquestes diferents inversions que suposaran accions directes a la pràctica totalitat de barris de la ciutat en projectes que no s'haurien pogut dur a terme de forma tan immediata, però que ja estaven planificats i contemplats en el Pla de Mandat 2007 - 2011'.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00