Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2014

VNG rep el segell Infoparticipa a la qualitat de la informació publicada al web municipal

Neus Lloveras recull el diploma acretitatiu

Ahir a la tarda es va celebrar el lliurament del guardó. 48 municipis catalans han estat distingits

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va recollir ahir a la tarda el segell Infoparticipa, que acredita la transparència i la qualitat de la informació pública mitjançant el web institucional de l'Ajuntament, www.vilanova.cat. L'acte va comptar amb la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, qui va felicitar l'esforç dels 48 municipis distingits i va destacar que la transparència és una obligació de les institucions que no es pot defugir.

El distintiu Infoparticipa ha estat creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l'objectiu de fomentar que la informació dels webs municipals faciliti a la ciutadania el coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines formes de participació posen al seu abast.

Foto de grupL'avaluació dels webs es realitza a partir de 41 criteris, dels quals www.vilanova.cat en compleix 39, és a dir, el 95%, que és el mínim que es considera que han de complir els municipis de més de 50.000 habitants (per veure els detalls del compliment de vilanova.cat, entra aquí i clica sobre el mapa). Per a l'alcaldessa vilanovina, aquest segell "és un reconeixement a l'esforç fet i esperona a continuar avançant en ser una administració més transparent, més eficient i que generi confiança a la ciutadania".

Aquesta és la primera edició del segell Infoparticipa, que s'ha creat amb la vista posada a assolir una millora de la informació publicada als webs dels ajuntaments de cara a les eleccions municipals del 2015, una informació que, segons ha analitzat el LPCCP, en molts casos no és suficient. El LPCCP preveu, abans d'entrar en el període electoral, convocar un altre lliurament. 

L'acte d'ahir a la tarda va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i va ser presidit per la vicepresidenta del Govern i pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho. Va comptar també amb el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, Amparo Moreno, a més a més d'alcaldes, alcaldesses i altres representants dels ajuntaments distingits, i autoritats de l'administració de la Generalitat. 

Descarrega la foto 1       Descarrega la foto 2


Més informació: 

Informes del LPCCP sobre la informació publicada als webs municipals

Entra i clica sobre el mapa per veure els detalls del compliment de vilanova.catEntra i clica sobre el mapa per veure els detalls del compliment de vilanova.cat. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00