Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/08/2012

Isidre Cunill dóna el tret de sortida a la Festa Major de la Geltrú

Isidre Cunill va ser el pregoner d'enguany Isidre Cunill va ser el pregoner d'enguany

Fins al dia 16 d'agost carrers i places del barri acolliran gran varietat d'actes

Isidre Cunill va ser l'encarregat ahir de donar el tret de sortida als actes de la festa major de la Geltrú amb la lectura del pregó al pati del castell. La presidenta de l'AV de la Geltrú va presentar el pregoner, Isidre Cunill, i fa fer un repàs a la seva trajectòria professional.

El pregoner, periodista d'investigació i escriptor, va fer esment als grans personatges que han estat lligats a la nostra ciutat i a la comarca, des de polítics fins a artistes de renom. "Vilanova i la Geltrú i la comarca han estat bressol de grans personatges que ens honoren a nosaltres i a tota Catalunya". Cunill també fa rememorar el famós "dret de cuixa" i l'èxode que van iniciar els geltrunencs i geltrunenques cap al que seria la Vila-Nova

L'alcadessa de la ciutat, Neus Lloveras, va tancar l'acte felicitant tots els geltrunencs i geltrunenques per la seva festa. "La festa major de la Geltrú és molt familiar i molt sentida. És una tradició viva, una tradició que va evolucionant, i entre tots hem de treballar per fer-la més gran".

Després del pregó, tots els assistents a l'acte van poder admirar el ball de festeig que van realitzar l'Ulderich i la Guisla davant de tots els convidats. Els Gegants de la Geltrú celebren aquests dies el seu 40è aniversari i alguns dels actes de la festa del barri estaran dedicats a la parella. 

Ball dels Gegants de la Geltrú


Consulteu la programació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00