Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2017

'Claudia' i 'La gallina dels ous d'or', aquest cap de setmana al Principal

La mateixa Claudia ve a Vilanova i la Geltrú des de l'Argentina per explicar la seva història     La mateixa Claudia ve a Vilanova i la Geltrú des de l'Argentina per explicar la seva història

La companyia La Conquesta del Pol Sud combina a 'Claudia' el llenguatge teatral i la investigació periodística

Dissabte a les 9 del vespre arriba al Teatre Principal "Claudia", interpretada per la mateixa protagonista, Claudia Poblete Hlaczik.
La companyia La Conquesta del Pol Sud porta aquesta obra d'història i identitat, de memòria, revolució, valentia i justícia.
És la història de Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes, aficionada a la ciència ficció, que viu a Buenos Aires i que, amb vint-i-dos anys, descobreix que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d'inflexió a l'Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars. L'experiència és narrada per la mateixa protagonista dels fets, i s'hi exploren les relacions entre individualitat i col·lectivitat amb un llenguatge a cavall del documental, la poesia visual i el teatre. La mateixa Claudia ve des d'Argentina al Principal per explicar aquesta història en primera persona.
La Conquesta del Pol Sud és una companyia que combina el llenguatge teatral i la investigació periodística per presentar Claudia (Grec 2016) en la mateixa línia que ho va fer amb la seva anterior producció Nadia (Grec 2014).

Escola de l'espectador
Després de la representació, el Principal proposa a l'espectador una trobada amb Claudia Victoria Poblete Hlaczik, que permetrà conèixer més de prop aquesta història real d'una filla de desapareguts a Argentina, interpretada per ella mateixa.

I diumenge 19 també hi ha teatre al Principal, però en aquest cas, familiar.
La companyia Zum zum teatre porta "La gallina dels ous d'or", a les 6 de la tarda.
La reconeguda companyia lleidatana ens apropa a aquest clàssic dels contes infantils, recomanat a partir de 4 anys.gallina ous d'or 250
Us agraden els diners? Molt? Els grangers d'aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia va arribar una gallina a la seva granja i va pondre un ou d'or. Us imagineu que us passa a vosaltres? "La gallina dels ous d'or" és una història que conta que el diners són un "cuento".

Les entrades per als dos espectacles es poden comprar a www.elprincipal.cat, i a taquilles dissabte de 17 a 20 h i una hora abans de cada espectacle.

Pel que fa a la programació de l'Auditori Eduard Toldrà, aquesta setmana s'hi celebra una nova edició del Parlem de música.
Aquest dijous 16 a les 9 del vespre, en una sessió gratuïta, David Puertas parlarà sobre "El concert piano número 1 de Txaikovski i la Consagració de la Primavera de Stravinski". Una xerrada sobre el concert que es podrà escoltar el divendres 17 de març a les 19 h a l'Auditori de Barcelona, a càrrec de l'OBC, sota la direcció de Jaime Martín, amb el següent repertori: Natura contra Natura (Jordi Cervelló); Concert per a piano i orquestra núm. 1 en Si bemoll menor op. 23 (Piotr Illitx Txaikovski); Gabriela Montero, piano; i La consagració de la primavera (Igos Stravinski).
L'Associació Musical Eduard Toldrà gestiona un servei de bus i entrades per anar a aquests concerts. Per a més informació: secretaria@camerataeduardtoldra.cat

Podeu consultar tot el programa "Escena març-juny 2017" aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00