Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/02/2015

Matemàtiques i vida quotidiana, al CUM

La conferència a càrrec del doctor en pedagogia, Joan Gómez, va omplir de públic l'auditori de Neàpolis

El matemàtic, doctor en pedagogia i professor de la UPC, Joan Gómez, va omplir dimarts l'auditori de Nèapolis en la conferència sobre 'Matemàtiques i vida quotidiana' del Campus Universitari de la Mediterrània CUM). La conferència es va iniciar amb el rerefons de la cançó 'Amor matemàtic' d'en Pere Tapias i va anar precedida per la presentació del conferenciant a càrrec de regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens.

La trajectòria del doctor Gómez, els premis que ha assolit al llarg de la seva carrera i la divulgació de la pedagogia matemàtica, van ser alguns dels trets més significatius de la presentació que en va fer la regidora d'Educació. Ariadna Llorens també va destacar que "més enllà de la seva trajectòria i dels premis rebuts, Joan Gómez és una persona excepcional que porta arreu el nom de Vilanova i la Geltrú i el que significa en temes de coneixement la ciutat".

Quant a la conferència, el doctor Gómez i Urgellés va plantejar a l'auditori la qüestió de 'Per què no agraden les matemàtiques?'. A partir d'aquest interrogant, va posar sobre la taula el divorci existent entre "matemàtiques i societat" i la necessitat de "redreçar el concepte d'ensenyar matemàtiques apostant per l'entorn i el context". En aquest sentit, Joan Gómez va insistir a dir que cal "buscar un grau de motivació i donar a entendre als joves que les matemàtiques són sempre presents al nostre entorn". Per al doctor en pedagogia matemàtica, la problemàtica neix del fet que durant anys s'ha ofegat la intuïció en favor de l'abstracció i el rigor, a l'hora d'ensenyar aquesta matèria. Des del seu punt de vista, "l'aprenentatge de les matemàtiques no ha de ser aprendre rutines que pot fer qualsevol màquina, sinó tenir inquietuds socials, desenvolupar la intel·ligència i l'esperit crític".

Aquesta conferència s'inclou dins la programació anual del Campus Universitari de la Mediterrània. Dijous 19 de febrer se celebrarà una nova conferència a Nèapolis, sobre 'La disgrafia a l'escola: què és, com detectar-la i com prevenir-la?', a càrrec d' Ana López de +Grafo
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00