Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2014

El ple Ordinari de maig aprova molts convenis i la liquidació del pressupost de 2013

El Ple va tenir unes paraules de record per a Oriol Papell

El Ple Ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va iniciar ahir al vespre amb unes paraules de record a Oriol Papell, president local d'Esquerra Republicana de Catalunya. L'alcaldessa, Neus Lloveras, en nom de tot el consistori, va voler que la seva inesperada pèrdua tingués ressò al ple, motiu pel qual va dirigir unes paraules de condol.

Ja dins l'ordre del dia, i dins l'apartat de Serveis Socials, destaquen les aprovacions per unanimitat del conveni de cooperació interadministrativa entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf relatiu al transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda; el conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf; i la ratificació de la proposta d'adhesió a la Mesa de Salut Mental del Garraf.

Al capítol de Promoció Econòmica i Turisme es van aprovar els convenis amb Sitback Produccions SL per a la celebració del Vida Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú; el conveni amb l'ADEG; i el conveni amb l'Assocaició Temps de Vi. El primer va ser aprovat amb el vot en contra de la CUP, el segon per unanimitat i el tercer amb l'abstenció de la CUP.

També per unanimitat es va aprovar que la Sala de Comissions de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú passés a ser denominada, a partir d'ara, com a Sala Pau Roig i Estradé, coincidint amb el centenari del pintor que va realitzar els quadres que decoren aquesta sala de la planta noble de l'edifici municipal. 

En l'apartat d'Hisenda es va donar compte de la liquidació dels pressupostos de l'exercici de 2013. El regidor Miquel Àngel Gargallo va explicar que malgrat el superàvit pressupostari, l'efecte de la liquidació descomptant el Pla de pagament de Proveïdors dóna un dèficit de 529.000 euros, i que milloren els resultats respecte la liquidació de l'exercici 2012.

Finalment, a les mocions destaca la que CiU va presentar en nom de l'Associació de Dones Jodour wa Afak al voltant dels temes d'estrangeria a la nostra ciutat i al país i que es va aprovar per unanimitat. També es van aprovar de manera unànime la majoria dels punts de la moció conjunta que van presentar els grups del PSC, CUP i ICV en nom de Garraf Coopera i de la Plataforma en defensa de l'Ortoll – Sant Gervasi en pro de la conservació patrimonial i natural de l'Ortoll – Sant Gervasi – Darró – La Millera i de la recuperació i neteja de la zona per a la ciutadania. La moció del PP per a demanar que la Comissió de Nomenclàtor d'atorgar el nom d'un carrer de la ciutat a Adolfo Suàrez González va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i el regidor no adscrit, l'abstenció d'ICV i el vot en contra de la CUP.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00