Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2016

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú elabora un manifest a favor de la cultura

Els signants es comprometen a treballar perquè el Molí de Mar continuï acollint activitats culturals       Els signants es comprometen a treballar perquè el Molí de Mar continuï acollint activitats culturals

Després de la sentència del TSJC, els regidors i regidores dels diversos grups municipals han volgut manifestar la seva aposta per la cultura com a eix per a la cohesió social

Els regidors i regidores dels Grups Municipals de CiU, PSC, CUP, ERC, SOM VNG, PP i la regidora Carmen Reina han elaborat un manifest a favor de la cultura. L'escrit, que podeu llegir íntegrament aquí, es farà arribar la Generalitat de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, la Diputació de Barcelona, i a totes les entitats de la ciutat.

El manifest de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú parla de l'aposta per la cultura com a eix clau i fonamental en la cohesió social, en l'arrelament i pertinença a una ciutat i a un país. Reivindica la cultura en totes les seves manifestacions, com a dret universal que garanteix una societat basada en el principi de la igualtat i les oportunitats.

Els regidors i regidores hi expressen la voluntat de garantir el model cultural de la ciutat i del país, i el reconeixement i compromís amb la ciutadania i les entitats i associacions de la ciutat.

El manifest es refereix a la sentència del TSJC com a "inacceptable", i diu que ha sacsejat l'escenari cultural i dels festivals musicals perquè limita un model de ciutat culturalment dinàmica i un teixit associatiu molt potent.
És per això que els signants es comprometen a continuar assegurant i donant suport a la realització de festivals musicals, i a treballar perquè el Molí de Mar continuï acollint activitats culturals.

Finalment, mostren el suport i se sumen a la mobilització impulsada des de la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú per demà dissabte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00