Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2014

Cloenda dels cursos de qualificació professional per a joves, al Molí de Mar

Una setantena de joves d'entre 16 i 21 anys s'han format professionalment en els 5 programes PQPI-PTT que du a terme l'Ajuntament de VNG a través de l'IMET

Dimecres vinent, a les 17.30 h, al Molí de Mar se celebrarà la cloenda dels cinc Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI-PTT)que s'han dut a terme durant aquest curs 2013-2014. Aquests programes s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria amb l'objectiu de formar-los professionalment i facilitar-los el retorn al sistema educatiu. Els cinc PQPI-PTT estan organitzats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.

Prèviament a aquest acte de cloenda, on hi participaran la setantena de joves que han seguit els cinc programes, s'han realitzat els projectes integrats de cadascun dels PQPI-PTT. Es tracta d'un treball de final de curs de síntesi pràctic que permet valorar les competències assolides per l'alumnat, tant a nivell de capacitats professionals específiques com a nivell de competències bàsiques i generals. En alguns d'aquests treballs s'ha realitzat una activitat per o en col·laboració amb el territori.

Projectes Integrats:
PQPI- PTT d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques i d'aigua i gas:
simulació d'un domicili amb les diferents estances i amb tots els cablejats i instal·lacions referents a cable elèctric, cable de telecomunicacions, instal•lació de canonades, sanitaris i climatització.

PQPI-PTT Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips microinformàtics:
en col·laboració amb l'Institut Joaquim Mir, s'ha realitzat el muntatge d'una aula nova de hardware, amb el muntatge i instal·lació de cablejat d'aquesta aula (elèctric i xarxa) i el muntatge d'endolls i de connexions de xarxa.

PQPI d'Auxiliar de pastisseria i fleca:
a l'abril van organitzar una festa per a les persones residents a la Casa d'Empara. A l'hora de berenar, van servir i presentar als avis i àvies una mostra dels productes de pastisseria i fleca que han après a fer durant el curs.

PQPI-PTT Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic:
creació d'una botiga simulada on es reprodueixen els diferents aspectes relacionats amb l'atenció al client, màrqueting i comunicació, tècniques administratives bàsiques i operacions auxiliars en el punt de venda.

PQPI-PTT Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques:
Contrucció d'una barbacoa per posar en pràctica les tècniques de soldadura i de muntatge de màquines-eines treballades durant el curs.

Durant la cloenda, a la qual hi assistiran l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens,  la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona i un representant del departament d'Ensenyament de la Generalitat,  es podrà veure una mostra dels diferents projectes integrats realitzats durant el curs i es farà el lliurament de certificats a les més de seixanta empreses col·laboradores que han acollit l'alumnat en pràctiques.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00