Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2016

La Vitrina del Balaguer, a l'avantguarda

El mes de novembre es dedica als manifestos avantguardistes amb motiu de l'exposició 'Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes'

"L'art és més car que la llonganissa". Sota aquest títol, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer aplega, en la Vitrina d'aquets mes de novembre, una mostra de documents dels fons de la Biblioteca Museu Balaguer sobre els manifestos avantguardistes.
Amb motiu de l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes", la Vitrina d'aquest mes està dedicada a aquests manifestos, una de les formes que utilitzaren els moviments avantguardistes per sacsejar l'opinió pública i imposar els seus principis, juntament amb els actes públics de provocació. Els manifestos de les avantguardes eren publicats en forma de full volant, de pròleg o de fullet en diaris i revistes, ja fossin convencionals, o lligats als mateixos moviments.

A la Vitrina s'exposa, a més, una antologia de Joaquim Molas dedicada als manifestos. A la mostra hi són representats els principals autors europeus: André Breton, Luciano Caruso, Valentine Saint-Point, Tristan Tzara, Francis Picabia o Filippo Tommaso Marinetti. També s'hi exposa el Manifest Groc, signat el març de 1928 per Salvador Dalí, Lluís Montanyà i Sebastià Gasch. La majoria dels llibres i revistes exposats provenen del fons donat per Joaquim Molas.

A la Vitrina s'hi pot veure cada mes una mostra de llibres i documents de temàtica diferent. La Biblioteca du a terme aquesta activitat per a fer més visibles els seus fons.

Per més informació, podeu accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00