Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2016

Xerrada-taller sobre els canvis en la pubertat

L'acte està basta en un llibre escit per una pediatra endocrinòloga     L'acte està basta en un llibre escit per una pediatra endocrinòloga

La biblioteca Joan Oliva acull dijous aquest acte adreçat a nenes de 8 a 12 anys

El proper dijous 20 d'octubre, a les 17.30 h, se celebrarà a la biblioteca Joan Oliva i Milà una xerrada-taller sobre la pubertat. L'activitat, dirigida per les autores del llibre "La Mia es fa gran", Mònica Peitx i Cristina Losantos, requereix inscripció prèvia a la biblioteca. Es tracta d'un taller destinat a nenes de 8 a 12 anys que podran anar acompanyades dels seus pares o mares.

La protagonista del llibre, la Mia, té nou anys i explica l'extraordinària aventura de fer-se gran, dels canvis de la pubertat, posant l'accent en els hàbits saludables i en el procés normal en la vida de les adolescents. L'adolescència és el període de la vida que va des que comença la maduració sexual fins a l'edat adulta. Durant aquesta etapa es produeixen canvis físics i psicològics, emocionals i socials, tots ells orientats a l'adquisició d'una identitat pròpia i de la preparació per a la vida adulta. La pubertat és el període en el qual el cos del nen canvia per convertir-se en adult. És la fase final del creixement del nen, quan arriba a la talla adulta i la maduresa psicosocial i reproductiva.

Aquesta activitat pretén donar tota la informació d'una forma dinàmica als joves participants per poder esvair els dubtes sobre aquesta etapa que comencen a notar canvis en el seu desenvolupament hormonal. En començar la pubertat, el cos comença a fabricar unes substàncies anomenades hormones sexuals, que són les que produeixen els canvis corporals. Aquests canvis poden començar a partir dels 8 anys en les noies i dels 9 o 10 en els nois. Aquestes hormones es distribueixen per l'organisme a través de la sang i fan que el cos de nen o nena es transformi en un cos d'adult.
Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb l'editorial Joventut i l'Institut Municipal d'Educació i Treball.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00