Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2013

L'Ajuntament detecta nous errors en el cobrament del segon rebut de l'IBI

Una entitat bancària cobra el segon termini com a 'Escoles bressol' i l’altra com a rebut de l'aigua

L'Ajuntament L'Ajuntament de VNG ha detectat nous errors informàtics en el cobrament del segon termini de l'IBI domicilitat. Es tracta de les entitats financeres Catalunya Caixa i Mare Nostrum (Caixa Penedès). En ambdós cassos l'error produït afecta el títol del càrrec. En el primer el títol del rebut apareix com 'Escoles bressol' i en el segon com a 'Servei Municipal d'Abastament d'Aigua', en comptes d'aparèixer com a 'Impost de Béns Immobles Urbans'.

Aquesta errada s'ha donat només en els rebuts domiciliats en aquestes entitats bancàries, mentre que la resta de cobraments s'han fet sense cap error. Els imports corresponents als rebuts son correctes, només està canviat el concepte.

L'Ajuntament de VNG té delegat des d'aquest any el cobrament de l'IBI a l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, que és l'encarregat de generar i trametre els rebuts als bancs i caixes.

Segons el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, "estem esbrinant les causes d'aquests errors. Després que ja succeís en el primer termini, vam demanar a la Diputació que es posés en contacte amb les entitats bancàries perquè no tornés a passar".

Aquest any 2013 el cobrament domiciliat de l'IBI s'està fent per primer cop en quatre rebuts. El primer es va passar a cobrament el mes d'abril i el segon aquest mes de juny.

La Regidoria d'Hisenda està treballant per poder pal·liar les molèsties que aquests errors de les entitats bancàries hagin pogut ocasionar a la ciutadania. Les oficines municipals atenen les consultes, dubtes i solucions possibles derivades d'aquesta errada.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00