Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2016

El govern destaca la moció sobre l'empadronament i el punt sobre el Consell Municipal del Port

 Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

El Ple d'octubre va aprovar també la revisió i estudi de mesures per fomentar el civisme

 El Ple ordinari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del mes d'octubre va debatre dilluns 29 punts en l'ordre del dia. D'entre aquests, el portaveu del govern i l'alcaldessa van destacar-ne tres. Juan Luís Ruiz va comentar el text aprovat, presentat per SOM VNG i la CUP, en relació a l'empadronament de persones que viuen en situació precària i Neus Lloveras va parlar de la resolució de la impugnació del nomenament dels membres del Consell Municipal del Port.

El Portaveu del govern, Juan Luís Ruiz va voler destacar que "l'empadronament no respon a cap tipus de discrecionalitat política. El que fa aquest ajuntament es complir amb la llei i no només això". A més també va explicar que l'Ajuntament va aprovar al febrer la creació d'una comissió de treball interna per analitzar les peticions d'empadronament de la gent que viu a precari i no té contracte de lloguer. Segons Ruiz "aquests casos passen a la comissió i s'estudia si és una situació de vulnerabilitat i s'atorga l'empadronament, és un procediment molt reglat". La moció aprovada reclamava la resolució d'una sèrie de peticions pendents així com la creació d'un protocol i una comissió per aquests casos. El punt va comptar amb la intervenció al ple d'una representant de l'Ateneu Vilanoví.

Ple d'octubre 6 Neus Lloveras, per la seva banda, va parlar del punt que resol la impugnació de la CUP al nomenament dels membres del Consell Municipal del Port. L'alcaldessa va valorar positivament que es desbloquegi la constitució d'aquest organisme, "el Consell s'engegarà en les properes setmanes. El port és un gran potencial de Vilanova, amb tota la inversió i tot el que s'està movent, és important."

L'alcaldessa també va fer referència a la moció presentada per la regidora no adscrita que demanava la modificació del reglament de participació ciutadana. "Vull que s'entengui que va perdre la moció no pel contingut, sinó perquè la forma no és aquesta, hi ha una comissió específica que treballa per posar al dia el reglament de participació ciutadana, una moció no és la manera de fer-ho".

Pel què fa a la moció d'ERC sobre el civisme, Neus Lloveras es va mostrar sorpresa per la seva presentació "perquè tothom sap que es un dels punts mes destacats del pla d'actuació municipal el fer un pla de xoc del civisme, una diagnosi i posar en marxa una sèrie de mesures. És sabut que és una prioritat d'aquesta legislatura". L'alcaldessa va explicar que properament s'obrirà un procés perquè la ciutadania pugui participar en l'elaboració del pla per afavorir el civisme.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00