Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/06/2013

El port de Vilanova i la Geltrú vol captar entre 3.500 i 7.200 creueristes a l'any

  Neus Lloveras, Mònica Miquel, Miquel Forn i Ramon Riera       Neus Lloveras, Mònica Miquel, Miquel Forn i Ramon Riera

Un estudi de viabilitat coordinat des de l'Agència de desenvolupament NODE Garraf ha esdevingut un catàleg que es destinarà als operadors turístics

L'Estació Marítima del port de Vilanova i la Geltrú va ser el marc que va servir per a la presentació del catàleg "L'experiència creuerista" Vilanova - Sitges - Penedès. Aquest document va ser presentat pel director de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rafel Florenciano i està destinat a captar per al port de Vilanova diferents creuers petits i iots de luxe que aportarien entre 3.200 i 7.200 turistes anuals amb l'objectiu de 9.000 creueristes pel 2020. Florenciano va destacar que aquest segment del mercat al Mediterrani ocupa uns 90.000 passatgers anuals repartits entre deu companyies navilieres que estan completament identificades. Aquest catàleg de serveis s'editarà majoritàriament en llengua anglesa i està destinat a les empreses que potencialment poden generar ofertes. Finalment, Floreciano afirmà que la inversió que es necessita per adequar l'Estació Marítima i la seva accessibilitat per aquest tipus de vaixells és molt baixa, i que el 2018 estaria completament amortitzada.

Tot seguit, Rainer Brusi de l'empresa Innova Management, i Lluís Lllanes, de Llanes Gabinet, que han estat els encarregats de dissenyar el catàleg, van explicar més detingudament els diferents contingut. Brusi explica que es tracta d'oferir "una experiència creurista exclusiva ja que, en cada moment, el port només pot acollir un sol vaixell d'aquest tipus. Cerquem un creuerista que valora l'exclusivitat, la no massificació, el luxe meditatiu i intangible, el concepte "slow" i qualsevol experiència que estigui a una distància en vehicle inferior a una hora. Això implica un camp molt ampli que abarca des de Vilanova i la Geltrú i Sitges, fins les comarques de l'Alt i Baix Penedès, inclús fins a Barcelona donades les bones comunicacions." En aquest sentit, Lluís Lannes va detallar el contingut del catàleg, que té 22 planes. "Hem volgut mostrar de les tres comarques quatre punts generals: les cultures, el protagonistes, el territori i el port. A la part de Cultures es molt important com es destaquen les experiències viti-enològiques, la cultura del vi, la cultura de la festa, la cultura gastronòmica, o el personatges històrics que han marcat el territori com Pau Casals, Víctor Balaguer o Santiago Russiñol." El catàleg també ofereix la visió de com podem sentir i viure l'experiència el possibles visitants, destaca un gran índex de llocs d'interès, i mostra l'exclusivitat del port de Vilanova i la Geltrú.

L'acte de presentació, que va ser molt concorregut, va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i vicepresidenta del Node, Neus Lloveras; l'alcalde de Sitges i president del Node, Miquel Forn; l'alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel; el Diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona; Ramon Riera; el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras; a més de representant de l'ADEG, la Cambra de Comerç, el gremi d'Hoteleria i Restauració o ViU Comerç entre molts d'altres.

Miquel Forn, en la seva intervenció va voler destacar "el paper de l'ADEG en aquest procés, i que el NODE hagi estat capaç de liderar aquest encàrrec conjunt de Vilanova i la Geltrú, Sitges i el sector privat per acabar afectant positívament a un territori molt més ampli".

Per l'alcaldessa de vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la presentació del catàleg "és un fet històric ja que això suposa un document conjunt de tres comarques, impulsat des de Vilanova i Sitges, que marca el camí per on hem d'anar. Aquesta tipologia de creuers posen a Vilanova al mapa de la Mediterrània però pensant en un territori més ampli, més complex, i clarament atractiu. Aquest catàleg és un bon producte que farà fort al territori i que servirà per millorar, encara més, la implicació entre el sector public i el privat"
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00