Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2015

La nova Educació Secundària Obligatòria a Catalunya, darrera conferència de la Setmana Zona E

La directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat de la Generalitat, Teresa Pijoan, va defensar el model català d'aprenentatge competencial per a l'ESO

La nova educació secundària a Catalunya va ser l'objecte a debat de la conferència inclosa dins la Setmana Zona E, a càrrec de la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat de la Generalitat, Teresa Pijoan. Davant d'un públic majoritari de professors i representants dels equips directius dels instituts i centres educatius, Teresa Pijoan va explicar el model català d'educació secundària "un model amb un enfocament competencial que ha esdevingut una norma que el Departament d'Ensenyament demana i requereix als centres educatius". Teresa Pijoan va afirmar que "el nostre currículum neix de Catalunya i per a Catalunya on som pioners en aquest enfocament del currículum que té per objectiu fer ciutadans competents en aquesta societat del coneixement". 

Aquest és el model que el Departament d'Ensenyament ha adoptat a l'hora de desenvolupar la nova educació secundària catalana es basa en un aprenentatge continuat i de llarg recorregut, que comença a primària i que es vincula a les matèries a través del desenvolupament del currículum que fan els equips docents als centres educatius. Segons la director general d'ESO i Batxillerat, "cal retornar a l'aprenentatge d'allò que és bàsic i essencial perquè el coneixement es pot adquirir per altres mitjans". Per a Teresa Pijoan "si els nostres alumnes surten de l'ESO amb coneixements, preparats amb competències i habilitats, amb capacitat d'anàlisi i reflexió estaran preparats per continuar aprenent al llarg de la seva vida". Finalment la directora general va manifestar que el repte en l'Horitzó Europa 2020 "és que tots els nois i noies tinguin ensenyaments postobligatoris". 

La conferència va anar precedida per la presentació de la ponent a càrrec de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens qui va posar l'accent en "la necessitat de millorar la formació bàsica dels nostres ciutadans". Mentre que l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que va cloure l'acte, va reclamar "no cometre l'error de no donar una base sòlida a tots el joves, facin FP o bé Batxillerat". Neus Lloveras va agrair la participació del professorat en un acte de divulgació educativa prèvi a la fira Zona E.

Àlbum de fotos de la Fira Zona E 2015
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00