Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2016

L'obra de teatre L'Adulador es representarà el 17 de setembre

La companyia penedesenca La Rapa Teatre serà a Can Papiol al setembre  La companyia penedesenca La Rapa Teatre serà a Can Papiol al setembre

La representació als jardins de Can Papiol es va haver de suspendre per la pluja dissabte passat. Les entrades es podran bescanviar el 9 i el 16 de juliol o el 10 de setembre

La previsió de pluja pel passat dissabte 18 de juny va fer ajornar la representació de l'obra de teatre “L'Adulador”, que s'havia de representar als jardins del Museu Romàntic Can Papiol. L'obra, que es representava per segona vegada a la nostra ciutat amb les entrades exhaurides, es representarà el dissabte 17 de setembre a les 21 h.

Els espectadors que havien adquirit entrades per a aquesta funció només hauran de passar per la taquilla del Teatre per tal de fer el canvi d'entrada.
A aquells espectadors que no puguin assistir a la nova funció, se'ls retornarà l'import de les entrades. L'horari de taquilles, tant per bescanviar l'entrada per la de la nova data, com pel retorn de l'import de l'entrada serà els dissabtes 9 i 16 de juliol o 10 de setembre, de 18 a 20 h.

“L'Adulador”, de La Rapa Teatre, es podrà veure als jardins del Museu Romàntic Can Papiol. És un clàssic de Goldoni que ara fa 265 anys ja denunciava fets i situacions molt actuals.
Després de l'èxit d'acollida que l'obra va rebre el novembre passat amb entrades exhaurides, s'ofereix aquesta nova funció en un marc escènic singular i incomparable.
Sigismondo, el secretari del governador de Gaeta, el senyor Sancio, és un home intel·ligent i cínic que ha traçat un camí secret a través d'una societat de castes, utilitzant la més pèrfida de les armes: l'adulació, l'art de la falsedat i el servilisme per obtenir poder i diners. Aviat esdevé l'home a l'ombra, l'intermediari totpoderós que enganya els comerciants, controla la justícia, la hisenda i el comerç de la ciutat, i fomenta els amors clandestins del capritxós governador i de la seva dona.
L'adulatore va ser una de les 16 comèdies que Carlo Goldoni va escriure l'any 1750. El dramaturg venecià mai s'havia atrevit a criticar tan obertament els governants ni havia utilitzat contra la noblesa sarcasmes tan amargs.
La Rapa Teatre en presenta una adaptació feta a partir d'aquell primer text. Aquesta nova companyia de teatre neix a redós d'un grup de professionals de les arts escèniques que resideixen a la zona del Garraf i Penedès.
L'obra s'emmarca en la línia de programació del Principal que dóna suport a la creació de projectes de joves professionals de l'escena, i alhora traspassa les fronteres físiques del Principal per arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00