Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2014

Quasi 300 persones assisteixen aquest curs al Cicle de Xerrades de l'IMET

 Imatge de la darrera xerrada del cicle, celebrada a la sala d'actes de l'IMET    Imatge de la darrera xerrada del cicle, celebrada a la sala d'actes de l'IMET

El cicle ha organitzat un total de 12 xerrades sobre qüestions relacionades amb la infància i l'adolescència, en clau educativa.

Gairebé 300 persones han participat durant el curs 2013-2014 en el Cicle de Xerrades que organitza la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET).

Al llarg dels mesos d'octubre a maig el servei d'Educació de l'IMET ha dut a terme un total de 12 xerrades adreçades a pares, mares, professionals i públic en general interessat en els temes relacionats amb la cura dels nadons, els infants de 3 a 12 anys i els adolescents i joves.

Quant a les temàtiques abordades, destaquen les xerrades sobre nutrició en l'etapa de 0 a 3 anys; les xerrades específiques sobre joves i drogues; joves i sexualitat i joves i alimentació; les causes de la disgràfia (mala lletra) en els infants; jocs en família; preparar amb els fills i filles el dia de demà; el pas de primària a secundària i les xerrades més específiques de l'etapa post-obligatòria que s'han realitzat en el marc de la Fira Zona E. Durant aquesta fira celebrada a l'abril es van realitzar dues xerrades: 'I després de l'ESO, què?' i 'El sistema educatiu a debat'.

Les darreres convocatòries aquest mes de maig s'han ocupat dels 'Programes de Formació i Inserció' (anteriorment PQPI-PTT) i dels 'Canvis en les relacions pares-fills: com fer front a les crisis adolescents'.

Un cop finalitzat el cicle, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha valorat "la bona acollida de les temàtiques tractades durant el cicle de xerrades i l'encert d'abordar qüestions que de vegades són motiu de controvèrsia familiar o bé preocupen a les famílies". Així mateix, la regidora Llorens ha expressat "la voluntat de continuar amb aquest programa que pretén facilitar la tasca educativa a les famílies i professionals mitjançant la visió que aporten els professionals que imparteixen les xerrades d'aquest cicle".

Aquest cicle de xerrades és una iniciativa de l'IMET que s'ha pogut dur a terme amb la col·laboració dels professionals de les regidories de Salut i Joventut; IMET; direcció de l'Institut Lluch i Rafecas; Diputació de Barcelona; Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Garraf; Parc Sanitari Sant Joan de Déu i empreses com +Grafo i Som Pares.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00