Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2015

Nou viver d'empreses de base tecnològica i creativa a Neàpolis

Les obres per adequar la planta zero, on s'hi podran instal·lar fins a 7 noves empreses, ja han començat. Amb aquest nou cowork en funcionament l'espai destinat a empreses, emprenedors i organitzacions estarà ocupat al 100%

A finals d'aquest any Neàpolis comptarà amb una nou espai de viver d'empreses de base Tecnològica i Creativa (TICC) a la planta zero. Actualment l'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té ocupat un 87% de l'espai (7.000 m2) dedicat a empreses, emprenedors i organitzacions públiques i privades, del total de 8.000 m2 que té l'edifici. Amb la posada en marxa d'aquesta segona fase del cowork, Neàpolis tindrà la plena ocupació de l'espai destinat a activitat econòmica i emprenedoria.

La regidora d'Innovació i Tecnologies de la Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha explicat durant la compareixença del Govern davant dels mitjans de comunicació que les obres per adequar la planta baixa "ja han començat i estaran finalitzades abans que acabi l'any".

Ariadna Llorens ha evidenciat en xifres l'activitat que genera Neàpolis en termes econòmics i en l'àmbit d'infraestructures i suport tecnològic a la ciutat. En aquest sentit ha dit Ariadna Llorens "160 persones treballen diàriament en aquest edifici sense comptabilitzar la UPC que té una estructura variable. Més de 80 coworkers i 15 empreses públiques i privades a l'Agència Pública d'Innovació". Quant a l'àmbit d'insfraestructures i suport tecnològic, Ariadna Llorens ha destacat "la importància tecnològica que té Neàpolis que és capçalera de la fibra òptica i el punt des d'on parteix aquesta xarxa cap a edificis i institucions claus per a la ciutat com l'edifici judicial, les llars d'infants municipals o la UPC". Aquest entorn tecnològic és també un centre d'activitat basat en el coneixement ha explicat la regidora Llorens "amb la celebració de més de cinc congressos internacionals i tallers i conferències a l'entorn del Campus Universitari de la Mediterrània". Ariadna Llorens ha qualificat l'Agència Pública d'Innovació com un "centre neuràlgic d'activitat tecnològica i de societat del coneixement".

Nou viver d'empreses
L'espai destinat a viver d'empres de base TICC acollirà fins a 7 noves empreses d'entre 3 i 5 treballadors en un espai diàfan per afavorir el treball col·laboratiu que seguirà les línies en el disseny de l'espai cowork de la tercera planta.

L'adequació d'aquest espai, pressupostat en 143.000 euros, comptarà amb aportacions econòmiques del propi Ajuntament, un 25%, mentre que la resta prové d'altres administracions, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Amb aquesta inversió, ha explicat la regidora d'Innovació, es completa el fons FEDER que va fer possible l'edifici Neàpolis.
rp govern neàpolis 3

rp govern neàpolis 2
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00