Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/10/2016

Reunió amb la Consellera de Treball, Afers Socials i Família Dolors Bassa

El temps de valoració del grau de dependència, un dels temes que es va tractar amb la Consellera El temps de valoració del grau de dependència, un dels temes que es va tractar amb la Consellera

L'alcaldessa, la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, i el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, es troben amb la Consellera per tractar les demandes i la situació actual de la ciutat

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut, i Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació, es van trobar dijous amb la Consellera de Treball, Afers Socials i Família Dolors Bassa al Parlament de Catalunya.

L'objectiu era exposar-li la situació actual en matèria dels temes de la seva competència, i fer algunes demandes de millora per a la ciutat i per a la comarca.

Un dels temes que més preocupa la regidora de serveis Socials és el temps de valoració del grau de dependència, que al nostre territori supera els 200 dies, quan segons la llei s'hauria de fer en un període de 90 dies.
Aquest fet suposa un important increment en el pressupost dels Serveis Socials municipals, que, per no deixar les persones en situació de dependència sense serveis, es fan càrrec del servei d'atenció domiciliària que presta serveis de cura a la pròpia llar (un/a treballador/a familiar, un/a netejadora, àpats a domicili,...), mentre no es concedeix el grau de dependència. La resposta de la Generalitat va ser que farien una revisió d'aquests temps de valoració del grau de dependència, amb l'objectiu d'escurçar terminis a la nostra ciutat perquè els sobrecostos que se'n deriven no recaiguin en els serveis socials municipals.

També es va demanar a la Consellera que en els propers pressupostos de la Generalitat es tingui en compte la posada en marxa del servei prelaboral per a persones amb trastorn mental a Vilanova i la Geltrú. Una necessitat que es fa palesa a la Diagnosi de l'abordatge en Salut Mental, així com, per part dels diferents membres de la Taula de Salut Mental del Garraf. El projecte del servei prelaboral per a persones amb trastorn mental ja ha estat definit de manera conjunta per l'IMET, els Serveis Socials Municipals i l'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf). Dolors Bassa va recordar que la Salut Mental és una de les prioritats del Govern, i va mostrar la voluntat d'afegir als pressupostos una partida que doti la ciutat dels recursos necessaris per poder posar en marxa aquest servei prelaboral.

La delegació vilanovina també va demanar més recursos al Govern per dura a terme l'ampliació del centre de treball TEGAR, amb l'objectiu amb l'objectiu d'incrementar el nombre de places per a persones amb discapacitat i poder eixugar la llista d'espera.

Per la seva banda, el regidor d'Educació i Ocupació Joan Martorell va lliurar a la consellera les idees bàsiques sobre el funcionament del servei prelaboral de salut mental i del projecte TIMOL que des de l'IMET també s'està reforçant. En aquest sentit, Martorell va demanar a la consellera Bassa el seu suport, tant per trobar recursos per a la creació del servei pre-laboral com per a l'ampliació de places per al projecte TIMOL d'inserció de persones amb discapacitat psíquica. Va coincidir amb la consellera que es tracta de dos serveis de gran projecció social, que millorarien de forma considerable l'oferta en aquest àmbit a la comarca. Finalment, el regidor d'Ocupació també va explicar quin és l'estat actual i els grans objectius estratègics per a l'EFAV, l'escola de mecànica d'avions de l'IMET, en la qual el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) també participa ajudant econòmicament amb polítiques d'inserció laboral.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00