Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2013

L'Ajuntament acorda la venda de 31 naus de PIVSAM per garantir la continuïtat de l'empresa

El Govern municipal aclareix una informació publicada per un mitjà, que se centra en els honoraris d'un despatx d'advocats

El govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol aclarir una informació publicada divendres en un mitjà local, en la qual s'afirma que "un advocat cobrarà 94.000 euros pel procés de la PIVSAM". L'equip de govern considera que la informació és incompleta i porta a interpretacions errònies, per això creu necessari fer alguns aclariments.

En primer lloc cal destacar que a la notícia es barregen dues actuacions, per una banda el procés concursal de l'empresa municipal PIVSAM, que es va produir l'any 2011 i que va acabar amb la redacció d'un pla de sanejament, i per altra l'operació de venda de naus tancada recentment, que s'ha realitzat perquè la societat no podia fer front a les quotes d'hipoteca que se li exigien.

Pel que fa al procés de concurs de creditors que es va encarregar l'any 2011 a un despatx extern d'advocats especialitzat, Salvatella Advocats Associats, el motiu va ser la impossibilitat de portar-ho a terme amb els serveis jurídics propis, a causa de l'especificitat i la complexitat de l'operació. En aquest concepte, el despatx va cobrar l'any 2011 uns honoraris de 49.000 euros.

Per altra banda cal recordar que l'empresa PIVSAM va construir l'any 2009 un total de 42 dues naus industrials de les quals fins a dia d'avui només se n'havien pogut vendre 5, de manera que la situació d'endeutament bancari derivat resultava insostenible per a l'empresa.

En referència a aquesta operació, el mitjà de comunicació es refereix a una "prima de 45.000 euros per la negociació amb les entitats bancàries". Sobre aquest import, el govern municipal vol remarcar que es va negociar com a remuneració variable condicionada a l'èxit de l'operació, una operació amb un volum total de 7,7 milions d'euros.

Aquests 7,7 milions d'euros corresponen a l'import de la venda de 31 naus de la societat municipal PIVSAM a l'entitat financera Banc de Sabadell, una actuació que respon a l'objectiu de vendre actius immobiliaris per garantir la viabilitat econòmica de l'empresa municipal. Aquesta operació va ser aprovada pel Consell d'Administració de la societat.

Per tant, el govern considera molt positiva l'operació de venda de les naus i veu injust destacar únicament la remuneració que això ha suposat al despatx encarregat de realitzar-la.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00