Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/07/2016

Es presenten els resultats del Projecte Rorqual 2016

S'ha registrat més presència d’aquests cetacis, a més de la mort de cinc exemplars per col·lisions

Dimarts passat es va presentar al saló social del Club Nàutic de Vilanova i la Geltrú el document amb els resultats de la temporada 2016 del Projecte Rorqual. La trobada ha comptat amb la presència d'Àlex de la Fuente, gerent del Club Nàutic; Noemí Cusiné, responsable d'Empresa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Josep Maria Alonso, cap d'investigació i conservació del Zoo de Barcelona; i d'Eduard Degollada, president d'EDMAKTUB 

Entre els resultats més destacats ressalta el fet que al llarg de 2016 s'ha registrat una major presència de rorquals, fet que ha estat certificat no només per les observacions directes fetes per l'equip d'investigació d'EDMAKTUB, com també per a pescadors professionals. Enguany s'han pogut veure més cries d'aquest cetaci, alhora que s'han produït més morts que en altres temporades. En aquest darrer punt destaca el fet que al llarg de l'any s'han comptabilitzat almenys cinc morts d'aquestes balenes relacionades amb col·lisions amb vaixells, la qual cosa situa aquest tipus d'accidents entre les principals amenaces d'aquesta espècie. L'Associació EDMAKTUB considera aquest nombre de morts com a molt elevat. 

D'altra banda els drones s'han revelat com a una eficaç eina de treball per a la investigació de cetacis, donat que proporcionen informació que no és possible obtenir des del vaixell, com el nombre d'exemplars, la relació social entre els individus del grup, o la interacció amb altres espècies.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00