Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2014

L'equip de govern augmentarà l'aportació als serveis socials municipals el 2014

La regidora ha donat les dades més signfiicatives de 2013       La regidora ha donat les dades més signfiicatives de 2013

La meitat del pressupost de Serveis Socials es destina als ajuts econòmics per habitatge i alimentació

Si el pressupost de 2013 incrementava un 84% els ajuts econòmics, la proposta de l'equip de govern per aquest 2014 contempla un 50% d'increment.
Segons ha explicat en roda de premsa la regidora de Serveis Socials Blanca Albà, "el nombre de demandants no està pujant, però tampoc baixa, i el més preocupant és que el problema s'allarga en el temps, no és una necessitat puntual".

En aquest sentit, Albà ha explicat que la major part dels ajuts econòmics van destinats als dos pilars bàsics per al benestar de les famílies: l'alimentació i l'habitatge (que inclou els ajuts per pagar els subministraments de la llar). La resta d'ajuts es destinen al suport de les activitats d'estiu per als infants més desafavorits, a les beques escolars, la promoció de la salut, el transport, l'allotjament d'urgència, el condicionament de l'habitatge, el lleure infantil, l'allotjament temporal, i les despeses menors.

Durant l'any 2013 s'han gestionat 2.074 sol·licituds d'ajuts, de les quals 1.877 s'han pogut atendre i han estat concedides.

Nou model de Banc de Queviures
Pel que fa al Banc de Queviures, que gestionen Càritas i Creu Roja, al llarg de 2013 va atendre 969 famílies, de les quals al desembre quedaven actives 541.
La regidora ha explicat les novetats de cara a aquest 2014. D'una banda, s'està acabant de perfilar el nou model de banc, "un projecte molt ambiciós, que funcionarà com un supermercat on els beneficiaris procedents de serveis socials podran escollir els productes en funció dels punts de que disposin. A més, es farà en un local gran i cèntric que permetrà fer un acolliment i detectar altres problemes de les famílies usuàries, a banda de poder-hi oferir serveis com tallers d'economia domèstica, d'estalvi, o un servei de préstec de roba o de petits electrodomèstics".
El nou model també facilitarà les aportacions d'empreses privades. De fet, aquestes aportacions i els recaptes han ajudat a donar un respir als dos bancs de queviures que ara funcionen a la ciutat amb les mancances que suposa haver d'adaptar el model a la demanda actual. Cal recordar que entre els anys 2008 i 2013, el nombre d'usuaris del Banc de Queviures a VNG s'ha incrementat un 284%. 

Serveis socials dades
L'actual Banc de Queviures no disposa d'una infrastructura adequada per a les necessitats d'avui dia


L'any 2013 es van fer 2 recaptes d'aliments: el del mes de juny que va organitzar la Mesa d'Entitats Socials i que va recollir 19.500 kg; i el del mes de novembre organitzat per la Fundació Banc dels Aliments, que va aconseguir 55.000 kg, dels quals pràcticament tots van quedar a Vilanova.

Una altra novetat que s'ha implementat fa unes setmanes és que la cistella bàsica que es dóna cada 15 dies a les famílies, fins ara portava 14 productes i ara s'ha ampliat fins a 16, amb l'aportació del producte fresc (fruita i verdura) i alimentació infantil.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00