Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2014

Aposta per un model econòmic basat en el comerç, el turisme i la indústria

L'alcte es va fer als jardins de Can Papiol  L'alcte es va fer als jardins de Can Papiol

Balanç del tercer any de govern amb la prioritat posada en pal·liar els efectes de la crisi econòmica

La prioritat del govern de Vilanova i la Geltrú és ajudar les famílies que tenen dificultats a causa de la crisi econòmica. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va fer ahir balanç del tercer any de mandat al capdavant de l'ajuntament de VNG, en un acte públic als jardins de Can Papiol.

Conduit pel periodista Francesc Marc Àlvaro, el balanç va comptar amb la participació de Guillem Mercader, director del Diari de Vilanova, Laura Marin, directora adjunta d'Eix Diari i Jordi Martí, director de Canal Blau Ràdio i TV. 

Acte 3 anys de govern 4

L'alcaldessa va explicar que “des de l'IMET s'han posat en marxa molts projectes, en la línia d'ajudar persones que han quedat excloses del món laboral, però creiem que la millor manera perquè hi hagi menys atur és consolidar un model econòmic sòlid a la ciutat”. Aquest model, segons Lloveras, s'ha de basar en el comerç i el turisme, sense deixar de banda la indústria, una indústria d'alt valor afegit, vinculada a la universitat, a la innovació, al sector del coneixement. “Els canvis de model econòmic son lents, això porta un temps, el que s'està fent és posicionar Vilanova com una ciutat atractiva” va dir Neus Lloveras. D'altra banda, l'alcaldessa també va voler ser autocrítica a l'hora de facilitar la implantació de nous negocis a la ciutat. “S'ha fet però no suficient, hem de ser facilitadors, s'ha treballat però no hem arribat al punt que voldríem, nosaltres voldríem finestreta única”. 

Acte 3 anys de govern 3

Sobre els temes més candents de l'actualitat local Neus Lloveras va voler destacar que dibuixar i planificar un creixement, en referència a l'Eixample Nord, no suposa que s'hagi d'urbanitzar. “A més, només el fet de fer el planejament ja ens serviria per acomplir els compromisos de la platja Llarga”. A més, va afegir “paralitzant l'Eixample Nord paralitzem qualsevol possibilitat de revisió del Pla General.”

Pel que fa a la plaça del Port, l'alcaldessa va fer referència a la manca d'un consens polític ampli “per aprovar un projecte tant important. Hem considerat que havíem d'ajornar l'aprovació per buscar més consens, convocant un concurs d'idees i un procés participatiu que contempli la integració al passeig de la plaça”. 

Acte 3 anys de govern 1

Pel que fa a la dinàmica política municipal, Neus Lloveras va posar de relleu les dificultats de governar amb minoria i va mencionar la mobilitat de la zona marítima com una assignatura pendent. “Em sap greu, crec que era important per la ciutat l'obertura de l'Ortoll, la perllongació del carrer de Zamenhof fins a baix a mar. S'ha parlat en vàries ocasions però no hi ha voluntat per part d'una majoria del Ple”.

La recta final de l'acte va ser oberta a les preguntes del públic. Els assistents van preguntar sobre la pèrdua d'oportunitats si no es dur a terme la plaça del Port, sobre projectes existents de remodelació de la façana marítima, sobre l'oferta de sòl hoteler a la ciutat, sobre l'atur i la construcció d'un nou hospital entre d'altres temes. 

Canal Blau TV va emetre l'acte en directe i l'emetrà altre cop en diferit demà dissabte a les 10h. També serà possible consultar-lo al web canalblau.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00