Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2013

Trobada catalana de la Confint

La trobada barcelonina es va celebrar a l'Escola Pia de Sarrià  La trobada barcelonina es va celebrar a l'Escola Pia de Sarrià

Els alumnes de secundària de l'escola El Cim i de l'institut Lluch i Rafecas participen de nou a la Confint, la Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta

Dilluns es va celebrar a Barcelona la primera trobada catalana de la Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta, amb la participació dels delegats ambientals de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas i l'escola El Cim de VNG.

Es tracta de la segona vegada que aquests centres de la ciutat participen al procés Tinguem Cura del Planeta. La primera Confint d'aquesta edició, la Trobada catalana, ha acollit 150 alumnes de 35 centres de secundària amb els seus professors.

L'objectiu de la Confint catalana per aquest curs és centrar-se en relacionar els principals reptes socioambientals (locals i globals) amb el conjunt d'accions pròpies que porta a terme cada centre educatiu. La trobada de dilluns va servir per construir una mirada conjunta de la nostra realitat socioambiental. En primer lloc, els representants catalans de la trobada de Vitoria de l'any passat van animar la resta a participar en aquest procés. Els joves van poder escoltar també una xerrada introductòria de Victor Viñuales, de la Fundació Ecodes, i van poder veure alguns vídeos de projectes de centres d'arreu del món. Es van crear diverses comissions de treball per poder fer un treball en grup per veure l'impacte ambiental dels projectes que es fan als diferents centres, i finalment es va escollir els delegats que participaran en la Conferència Estatal.
Així, van escollir una representació de delegats, 4 dels quals participaran a Galícia de la Trobada Estatal de Joves Tinguem Cura del Planeta. Entre ells hi ha les alumnes de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas Tamara Gimeno i Clara Mirabent. La trobada estatal se celebrarà a Pontevedra el 19 de juny, i s'hi aplegaran membres d'altres comunitats autònomes. Allà s'hi promourà l'intercanvi d'experiències i l'adopció de compromisos a nivell local.

Què és la CONFINT

La Conferència Internacional de Joves "Tinguem Cura del Planeta" (CONFINT), és un procés de participació global impulsat pel Govern de Brasil, que convida als joves de secundària de tot el món a parlar de sostenibilitat, reflexionar, i actuar per millorar el planeta.

En cada procés se celebren diverses conferències per debatre i consensuar les responsabilitats i accions que els joves volen assumir. El primer procés va concloure el juny de 2010, a la Conferència Internacional del Brasil, on més de 400 joves es van trobar per redactar conjuntament la Carta Internacional de Responsabilitats "Tinguem Cura del Planeta", el full de ruta dels joves compromesos a construir un món més sostenible.
En el segon procés, el curs passat, els representants de l'institut Lluch i Rafecas i de l'escola El CIM ja van participar al CONFINT espanyol que se celebrava a Vitoria després de ser seleccionats a la trobada catalana de Barcelona que es va celebrar al novembre.

Cada conferència serveix per compartir les accions i intercanviar els nous reptes relacionats amb la Carta Internacional que tenen els centres de Catalunya, amb l'objectiu de crear espais de debat i intercanvi d'experiències, a través del treball territorial, per reflexionar i actuar per la millora del planeta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00