Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2013

Infants i gent gran, junts en una nova edició de les ‘Missives entre generacions’

L'lalcaldessa, Neus Lloveras, al Centre Masbau L'lalcaldessa, Neus Lloveras, al Centre Masbau

Durant aquesta setmana i la vinent els nens i nenes de les escoles visiten els avis per celebrar tots junts la festa de cloenda

Nens i nenes de 4rt i 5è de les escoles de primària de VNG han participat en el programa "Missives entre generacions" una proposta que pretén potenciar el coneixement mutu entre les persones grans amb incapacitats dels centres de dia o residències i els infants. Mitjançant l'enviament de missives es vol potenciar la solidaritat i la comprensió mútua entre dos mons bens diferents i que sovint no s'interrelacionen.

Des del mes de novembre i durant tot el curs escolar els nois i noies s'intercanvien cartes, fotografies, DVDs i treballs manuals amb els avis i àvies ingressats a les residències o centres de dia. Aquest contacte mantingut durant tot el curs finalitza amb una trobada conjunta perquè es puguin conèixer personalment en un ambient alegre i distés. Les missives es clouen sempre amb una festa, on es troben i s'intercanvien obsequis, canten cançons, ballen i berenen junts.

Aquest any han participat en el programa les escoles Cossetània, El Volerany, La Ginesta, Pompeu Fabra, Arjau i Llebetx que s'han intercanviat missives amb els avis i les àvies de l'hospital, la Casa d'Empara, el centre Cugat Residencial, la residència els Josepets així com el Centre de Dia Masbau i Capi de Baix a Mar.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, i la primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens, van acompanyar ahir la primera trobada entre els alumnes de l'escola Cossetània i la gent gran del centre Masbau.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00