Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2013

Activitats per a tots els gustos a les biblioteques de la ciutat

Les activitats inclouen la presentació d'un llibre sobre els grallers Macaris del Vendrell   Les activitats inclouen la presentació d'un llibre sobre els grallers Macaris del Vendrell

Divendres comencen les activitats del mes de març a les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, amb especial èmfasi en el Dia Internacional de la Dona i el Dia Mundial de la Poesia

Les biblioteques de la ciutat ofereixen una completa programació per aquest mes de març, que s'iniciarà amb diverses activitats durant aquests primers dies. Així, aquest divendres, dia 1, la biblioteca Armand Cardona oferirà a les 18.30h la xerrada "Revista d'humor Amaníaco: recuperant el tebeo popular", a càrrec de Jordi Coll, editor de la revista.

Dissabte 2 de març a les 12h, a la biblioteca Joan Oliva, tindrà lloc l'Hora del Conte "A la recerca de la Posidònia perduda", a càrrec d'Eva Gonzàlez, contacontes; i Marta Casellas, il·lustradora. Aquesta narració forma part del projecte destinat a fomentar l'interès dels infants per la ciència d'una manera divertida i amena.

També a partir d'aquest dia, i fins divendres dia 15, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia i de l'Any Espriu, se celebrarà el Bibliopoetes, poesia feta per infants. Tots els poemes que hi participin formaran part de l'exposició i el dossier que es podrà veure a la biblioteca del 21 de març fins al 8 d'abril. Aquesta activitat està adreçada a infants fins als 14 anys.

Aquest mateix dissabte, a les 18.30h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre "Deu peces dels Macaris del Vendrell", de Xavier Güell i Marta Pujadas. Es tracta del número 1 de la col·lecció Quaderns de la Brufaganya, de l'Associació Bonaire de Vilanova i la Geltrú.
Aquest document és una recopilació i arranjament per a tres gralles (primera, segona i baixa) de deu temes del repertori dels Macaris del Vendrell, una colla de grallers cabdal en la continuïtat d'aquest instrument al país.
Durant l'acte, les colles vilanovines de grallers Bonaire i Clau de Mar, interpretaran algunes de les melodies amb la incorporació del saxofonista Manel Callejas a la veu baixa.

La Biblioteca Joan Oliva també obre durant aquest primers dies de març les inscripcions per a dos tallers: l'1 de març s'obren les inscripcions al taller "Parlar en públic", a càrrec de Martí Garcia Cruells, de l'Espai Delkor; i el 5 de març s'obriran les inscripcions del Club d'escriptura, impartit pel mateix professional.

La resta del mes de març es completarà amb monogràfics dedicats a la dona, en motiu del Dia Internacional de la Dona; al món laboral, integrats en la Setmana del Món laboral; i a la poesia, en motiu del Dia Mundial de la Poesia.

Trobareu més informació en aquest enllaç: Activitats Març/Abril Biblioteques Municipals VNG
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00