Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/12/2010

Es lliuren els premis 'Carta a qui maltracta'

Míriam Espinàs, Neus Martínez, Ricard Ibáñez i Mari Pau Munuera     Míriam Espinàs, Neus Martínez, Ricard Ibáñez i Mari Pau Munuera

Els escrits de Neus Martínez i Ricard Ibáñez han estat els guanyadors. El concurs pretén sensibilitzar als adolescents sobre la violència masclista

La Sala Noble de la Casa Olivella ha estat l'escenari, aquesta tarda, del lliurament dels premis Carta a qui maltracta. El concurs, que està organitzat per l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG i l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa, Llorens i Ma'at, consisteix en la redacció d'una carta inèdita adreçada a una hipotètica persona maltractadora, per tal de sensibilitzar als i les joves sobre la violència masclista.

Neus Martínez, alumne de 1er de Batxillerat de l'Escola Pia, ha estat la guanyadora del primer premi amb el text titulat Il·lusa, mentre que el segon premi ha recaigut sobre Ricard Ibáñez, alumne de 3er d'ESO de l'Escola Santa Teresa de Jesús i autor de la carta La nina calba. Els vencedors s'han endut un lot de llibres cadascun i 240 euros, el primer premi, i 120 euros, el segon.

El jurat, que ha hagut de decidir entre 113 de participants de 14 a 18 anys dels centres educatius Dolors Mallafré, Joaquim Mir, Escola Pia i Santa Teresa de Jesus, ha estat format per Manoli Àlvarez, Francesca Calaf, Ton Dalmau i Núria Jose.

El concurs, que s'emmarca en els actes commemoratius del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones, ha comptat amb la presència de la regidora del Pla d'Equitat, Míriam Espinàs, que ha destacat la gran qualitat de totes les cartes i ha remarcat que "s'ha de lluitar dia a dia contra la violència masclista".

Per altra banda, la presidenta de l'Associació de Dones la Frontissa, Mari Pau Munuera, ha manifestat que aquestes cartes "són un missatge d'esperança perquè arribi un dia que no tornem a plantar cap més espelma per violència masclista". 

Descarrega't la foto
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00