Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2017

La Festa Major de les Neus i la seva cercavila seran les protagonistes de la Viquimarató de les biblioteques

A banda de la Viquimarató, que tindrà lloc el 18 de març, es farà una WikiTakes fotogràfica coincidint amb la Festa Major

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú participa en el projecte BiblioWikis, una línia de treball impulsada per Amical Wikimedia amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i que reuneix dos dels grans objectius de les biblioteques públiques: promoure el coneixement de la cultura popular i difondre les fonts d'informació que formen part de la col·lecció local de les biblioteques mitjançant l'ús de la Viquipèdia.
Aquest 2017, l'activitat es farà en dues accions: la Viquimarató, que tindrà lloc el 18 de març i que té per objectiu crear i enriquir la informació relacionada amb aquesta festa catalogada, i la WikiTakes Fotogràfica que es farà coincidint amb la Festa Major a l'estiu.
L'argument d'aquest any és La Festa Major de les Neus i la seva cercavila i per tal d'augmentar la difusió de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú es realitzaran tres accions.
La primera serà un taller d'edició a la Viquipèdia, dijous 9 de març de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Armand Cardona. Dilluns 13 de març hi haurà un taller d'edició a la Viquipèdia, de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Joan Oliva. I dissabte 18 de març de 10 a 14 h, a les dues biblioteques de la ciutat, tindrà lloc la Viquimarató ‘La Festa Major de les Neus i la seva cercavila'
Aquestes activitats s'adrecen a persones de totes les edats amb ganes de conèixer i promoure la cultura popular de Vilanova i la Geltrú mitjançant la Viquipèdia. Tant la formació com els recursos informatius necessaris els proveiran les pròpies biblioteques. Per prendre part cal inscriure's prèviament a qualsevol de les dues biblioteques a partir del dilluns 27 de febrer (inscripcions limitades). Per a la realització d'aquesta activitat es compta amb la col·laboració de les entitats participants a la cercavila de la Festa Major.
Una Viquimarató és un esdeveniment on editors de la Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai per editar i millorar un tema o grup d'articles de la Viquipèdia, que habitualment inclou una petita formació en edició wikibàsica per a nous editors. Es tracta d'una activitat que acompleix diverses de les funcions de la biblioteca pública: esdevenir un punt neuràlgic del municipi, facilitar l'accés d'informació a la ciutadania, actualitzar els continguts dels seus fons locals i donar-los a conèixer. En definitiva, gràcies a l'aportació de la ciutadania, s'aconseguirà aportar un granet de sorra a l'enciclopèdia multimèdia més gran i popular del món.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00