Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2016

El cowork Neàpolis i el viver Crea&Co, exemple d'èxit per a la Generalitat de Catalunya

D'esquerra a dreta, Ricard Faura, Neus Lloveras i Ariadna Llorens        D'esquerra a dreta, Ricard Faura, Neus Lloveras i Ariadna Llorens

Durant la inauguració del viver Crea&Co, també s’ha anunciat la creació conjuntament amb l'EPSEVG, del Premi a la Innovació al millor projecte de final de carrera

L'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha inaugurat oficialment aquest dimarts al matí el nou viver d'empreses creatives i tecnològiques Crea & Co. Ubicat a la planta baixa de Neàpolis, aquest nou espai dedicat al talent, l'emprenedoria, la industria del coneixement i la innovació dóna cabuda a cinc noves empreses, d'entre dos i cinc treballadors, que se sumen a la quarantena d'emprenedors coworkers instal•lats a la tercera planta de Neàpolis, al Cowork TIC.

Neàpolis va iniciar la seva activitat l'any 2006. Aquesta efemèride ha estat un dels elements destacats de l'acte d'inauguració del nou viver Crea & Co. Per a la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, la transformació que ha experimentat Neàpolis en aquests deu anys mostra la dedicació, el treball i la il•lusió de totes les persones i institucions que hi són presents. Ariadna Llorens ha destacat que a Neàpolis "hi treballen 168 persones, hi tenen la seva seu 35 empreses de les quals només 3 són de caràcter públic i 41 emprenedors". Així mateix, sobre la tipologia d'empreses i emprenedors de Neàpolis "el 100% tenen la innovació i la creativitat com a elements de desenvolupament del seu negoci i un 84% treballen per mercats de fora de Catalunya i de l'estat espanyol i han triat aquest espai i la nostra ciutat per la qualitat de vida, per la bona connectivitat i les infraestructures i pels preus competitius". Ariadna Llorens ha anunciat també, coincidint amb l'efemèride dels deu anys de Neàpolis, la creació conjuntament amb l'EPSEVG del Premi a la Innovació al millor projecte de final de carrera relacionat amb una oportunitat de negoci. viver 2

Sobre l'evolució de Neàpolis també ha parlat el cap de servei de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Ricard Faura, qui ha afirmat que "quan es va fer l'edifici Neàpolis, fa deu anys, era una proposta molt innovadora" actualment "utilitzem Neàpolis com un exemple d'èxit quan d'altres territoris d'Espanya o de fora volen conèixer projectes com aquest". Ricard Faura ha explicat que "Catalunya és el primer país del món amb densitat de coworkers i Barcelona la primera ciutat del món perquè tenim un ecosistema natural que convida a treballar d'aquesta manera" i ha avançat "l'interès mostrat per una de les principals empreses de coworking mundial per conèixer Neàpolis" i valorar la possibilitat d'instal•lar-s'hi.

En la cloenda d'aquest acte institucional de presentació del nou espai, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha qualificat el viver Crea & Co com "el tancament del cercle del projecte Neàpolis". L'alcaldessa Lloveras ha afirmat que "aquest és un projecte que expressa el que ha de fer l'administració per fomentar l'activitat econòmica, l'emprenedoria, el talent i la innovació". En aquest sentit Neus Lloveras ha dit que "Neàpolis ha aconseguit aglutinar tots els actius de VNG per crear un projecte que és el resultat de deu anys de feina" i ha afegit que "és un projecte del qual em sento i ens sentim molt orgullosos".

Finalment Neus Lloveras ha destacat el naixement d'aquest projecte fa una dècada i l'impuls que va experimentar a partir del 2011, ja sota la responsabilitat de l'actual regidora d'Innovació. Lloveras ha dit que "hi havia una bona base, cal valorar el que s'havia fet però des del 2011 s'ha fet una gran tasca i una feina molt important".


Aquest reconeixement públic a la regidora d'Innovació i a tot l'equip professional de Neàpolis ha estat precedit per l'agraïment i reconeixement que en primer terme ha dedicat Ariadna Llorens a la UPC, que ja des de l'inici va apostar per Neàpolis i va sumar-se a aquest projecte mitjançant el Centre Tecnològic i els grups de recerca, la Diputació de Barcelona, que hi ha apostat amb el finançament en un 25% d'aquest viver i l'atorgament de subvencions per fer realitat el Pla d'Internacionalització, la Plataforma digital Crea&Co o el nou fons FEDER. A la Generalitat de Catalunya "per aportar el 50% del finançament necessari per materialitzar el nou viver; per tenir a Neàpolis com a soci preferent en l'àmbit de la telefonia mòbil i el Mobile World Congress; per fer possible la connectivitat mitjançant la fibra òptica dels municipis de l'Eix Diagonal i per l'acompanyament en el desenvolupament tecnològic de la ciutat" i a la Mancomunitat Penedès-Garraf, el Col•legi d'Enginyers, l'EMAID o d'altres regidories de l'Ajuntament que també han contribuït per fer de Neàpolis-Vilanova i la Geltrú una ciutat amb el segell de 'ciutat- campus de coneixement'.

A la inauguració oficial d'aquest viver per a empreses de base creativa i tecnològica, que va entrar en funcionament al març d'enguany, també hi ha assistit el regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Remacha.
viver 1


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00