Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/09/2016

L'obra de teatre 'L'Adulador' es representa finalment aquest dissabte

La Rapa Teatre és una companyia penedesenca    La Rapa Teatre és una companyia penedesenca

La representació als jardins de Can Papiol es va haver d'ajornar per la pluja dissabte 18 de juny

 La previsió de pluja pel passat dissabte 18 de juny va fer ajornar l'obra de teatre “L'Adulador”, que s'havia de representar als jardins del Museu Romàntic Can Papiol. L'obra, que es representa per segona vegada a la nostra ciutat amb les entrades exhaurides, es podrà veure aquest dissabte 17 de setembre a les 21 h.
“L'Adulador”, de La Rapa Teatre, es podrà veure als jardins del Museu Romàntic Can Papiol. És un clàssic de Goldoni que ara fa 265 anys ja denunciava fets i situacions molt actuals.
Després de l'èxit d'acollida que l'obra va rebre el novembre passat amb entrades exhaurides, s'ofereix aquesta nova funció en un marc escènic singular i incomparable.
Sigismondo, el secretari del governador de Gaeta, el senyor Sancio, és un home intel·ligent i cínic que ha traçat un camí secret a través d'una societat de castes, utilitzant la més pèrfida de les armes: l'adulació, l'art de la falsedat i el servilisme per obtenir poder i diners. Aviat esdevé l'home a l'ombra, l'intermediari totpoderós que enganya els comerciants, controla la justícia, la hisenda i el comerç de la ciutat, i fomenta els amors clandestins del capritxós governador i de la seva dona.
L'adulatore va ser una de les 16 comèdies que Carlo Goldoni va escriure l'any 1750. El dramaturg venecià mai s'havia atrevit a criticar tan obertament els governants ni havia utilitzat contra la noblesa sarcasmes tan amargs.
La Rapa Teatre en presenta una adaptació feta a partir d'aquell primer text. Aquesta nova companyia de teatre neix a redós d'un grup de professionals de les arts escèniques que resideixen a la zona del Garraf i Penedès.
L'obra s'emmarca en la línia de programació del Principal que dóna suport a la creació de projectes de joves professionals de l'escena, i alhora traspassa les fronteres físiques del Principal per arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00