Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2014

Una mostra dels curtmetratges del Re@cciona es veuran a Canal Blau a partir d'aquest cap de setmana

200 alumnes de 9 instituts de la ciutat participen en el Re@cciona 200 alumnes de 9 instituts de la ciutat participen en el Re@cciona

El principal objectiu del projecte és fomentar la reflexió i el respecte als Drets Humans

El projecte Re@cciona és un projecte educatiu adreçat als alumnes dels instituts de secundària que promou la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú juntament amb Intermón Oxfam. El principal objectiu és fomentar la reflexió i el respecte als Drets Humans a l'ampliar la visió del jovent respecte a problemàtiques que es viuen a determinats països i que ens quedem allunyades de la nostra realitat.

Per tal de fer difusió d'aquest projecte, recentment s'ha gravat un programa de televisió que s'emetrà per Canal Blau en 3 caps de setmanes consecutius que recull la gravació d'una entrevista a tots els protagonistes que el varen fer possible, alumnat, professorat, ONG, tècnics del Taller de Cinema i l'Ajuntament de VNG.

En total es visionaran 8 curtmetratges corresponents a cadascun dels 8 Objectius del Mil·lenni acordats per les Nacions Unides per eradicar la pobresa i realitzats en edicions anteriors.

La primera d'aquestes 3 emissions serà aquest cap de setmana. Dissabte i diumenge es podran veure 2 dels curts, el fet pels alumnes del Cim i el del Sant Bonaventura, que tracten sobre l'objectiu núm. 4 "reduir la mortalitat infantil" i l'objectiu núm. 6 "combatre la Sida".

Les següents emissions seran els dies 31 de maig i 1 de juny. I finalment el 7 i 8 de juny es veuran els 3 restants. L'horari de les emissions seran el dissabte a les 15 h i a les 19 i el diumenge a les 10 h.

Enguany és el quart any que s'ofereix aquesta activitat als instituts, per la qual ja han passat més de 800 joves. En aquesta 4a edició del projecte Re@cciona hi participen 200 alumnes de 9 instituts (Dolors Mallafré, Manuel de Cabanyes, Baix-a-mar, Lluch i Rafecas, Escola Pia, Santa Teresa, Sant Bonaventura, el Cim i Providències.

Durant tot l'any, els joves, amb el suport del professorat, d'experts d'ONG que els han assessorat i de l'equip tècnic que condueix el taller de cinema Re@cciona, han treballat conjuntament per aconseguir el curt, el resultat final de tot un curs. Els mateixos alumnes han pensar i escrit el guió, han dissenyat i rodat les escenes, s'han posat a la pell dels actors, alhora que han conegut el treball tècnic que precisa el rodatge.

Actualment els curtmetratges ja estan en la seva fase final d'edició i es presentaran a l'Auditori Eduard Toldrà el proper 12 de juny.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00