Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/07/2013

L'Ajuntament signa el contracte programa amb Benestar Social de la Generalitat

Una de les partides va destinada als ajuts d'urgència social    Una de les partides va destinada als ajuts d'urgència social

El Departament de Benestar Social i Família destinarà enguany més d'un milió d'euros al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de VNG

La passada setmana es va signar el contracte programa entre l'Ajuntament de VNG, com a municipi de més de 20 mil habitants, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat. A través d'aquest acord, el Departament destinarà enguany 1.007.503 euros a la ciutat.

La consellera Munté ha destacat que "la Generalitat fa un esforç important per a mantenir la continuïtat dels serveis inclosos en els contractes programa, especialment els que s'adrecen a cobrir necessitats bàsiques. És per això que s'ha mantingut dotacions extraordinàries com els ajuts d'urgència social". Munté ha insistit que "malgrat les dificultats econòmiques actuals, s'ha assegurat als ens locals uns ingressos mensuals d'imports corresponents a serveis bàsics i competències delegades".

En aquest sentit, la Generalitat ha destinat 44.352 euros als ajuts d'urgència social, que complementaran els que l'ajuntament vilanoví té en el seu pressupost, per un valor de 405.000 euros. També destina el finançament a subvencionar part dels professionals dels equips de serveis socials, el Servei d'Atenció Domiciliària i els programes d'atenció a la dependència, el Centre Obert, l'atenció a les dones i els seus fills i filles víctima de violència de gènere, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Pla de l'Equitat, el Pla per la Inclusió Social VNG Inclusió, i el servei de transport adaptat.

Els contractes programa subscrits s'emmarquen dins de l'Acord marc 2012-2015 entre el Departament de Benestar Social i Família, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest acord marc permet planificar, conjuntament amb el Departament, la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a polítiques d'igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat o dependència, infants i adolescents, o persones immigrades, entre d'altres.

L'alimentació, una prioritat a Vilanova

Entre les prioritats del govern municipal en aquests moments de dificultats econòmiques, especialment aquest estiu, hi ha la de garantir l'alimentació bàsica als ciutadans. Per això l'equip de govern, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf i Caritas, està centrant els seus esforços en donar resposta a les demandes de les famílies, amb iniciatives com la de garantir l'accés als productes frescos i saludables a 560 infants de famílies amb una situació econòmica precària.
En aquest sentit, durant el ple municipal de dilluns es va evidenciar que totes les forces polítiques aposten per donar resposta a aquestes necessitats. L'alcaldessa Neus Lloveras, però, ha volgut recordar que "tota l'ajuda que rebem és benvinguda, necessitem voluntaris, però la gestió dels bancs d'aliments ha d'anar coordinada de la mà dels Serveis Socials municipals i la Mesa d'Entitats, que són els que coneixen les necessitats de primera mà i per tant poden garantir una distribució justa".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00