Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/03/2014

La Policia Local fa una campanya de control d'alcoholèmia per Carnaval

D'un total de 95 proves realitzades només un 3,16% acaba en denúncia

La Policia Local de VNG va realitzar durant la setmana del 24 de febrer al 2 de març una campanya de control d'alcoholèmia, coincidint amb els dies de Carnaval. D'un total de 95 proves que es van realitzar, cal dir que només el 3,16% va acabar en denúncia. Segons la Policia Local, aquestes xifres constaten que, cada cop més, els conductors i conductores són més responsables a l'hora d'evitar el consum d'alcohol si han d'agafar el vehicle.

La majoria de proves que es van realitzar van ser preventives, és a dir, es realitzaven de manera aleatòria entre els usuaris. En aquest cas, només dos controls van donar positiu. L'altre positiu que es va produir va ser motivat per una infracció. En aquest cas es va produir una denúncia per la via penal, davant la negativa del conductor a sotmetre's a la prova.

El control o test d'alcoholèmia (BAC) mesura la concentració d'alcohol a la sang. Al nostre país, actualment la llei permet la conducció si la taxa d'alcoholèmia no supera els 0,25 mil·ligrams per litre en l'aire espirat o 0,5 g per litre en sang, excepte en els casos de conductors amb menys de 2 anys de carnet o els professionals (camioners i conductors d'autobusos), en què la xifra és de 0,3 g/L de l'alcohol en sang, que equival a 0,15 mg/L en l'aire espirat.

La Policia Local, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, realitza al llarg de l'any diverses campanyes de control i vigilància de manera periòdica. Aquests seguiments van des del control d'alcoholèmia i drogues, a la seguretat passiva, la distracció i control semafòric, la velocitat, les motocicletes i el transport escolar. Totes elles estan pensades per prevenir actituds negatives al volant així com augmentar la seguretat tant de conductors com de vianants.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00