Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2013

Es presenta l'Àgora de Primavera que té com a eix central la commemoració del 8 de març

 Francesc Sánchez assumirà en els propers dies la responsabilitat municipal de l'Equitat juntament amb Convivència   Francesc Sánchez assumirà en els propers dies la responsabilitat municipal de l'Equitat juntament amb Convivència

El regidor Francesc Sánchez unirà en una única Regidoria Convivència i Equitat

L'Àgora de Primavera, programació que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu de treballar per l'equitat entre els gèneres, tindrà enguany com a eix central la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Francesc Sánchez, 4t tinent de l'Alcaldia que assumirà, entre d'altres, la nova Regidoria de Convivència i Equitat va explicar dimarts que aquesta nova organització municipal permetrà treballar l'equitat com a valor imprescindible de la convivència, tant pel que fa al gènere com a la diversitat d'orígens, cultures, creences i altres. Per a Francesc Sánchez "la diferència de gèneres propicia que hi hagi un enriquiment de la nostra societat i de la convivència com a persones".

La nova programació segons va explicar el regidor ha estat àmpliament treballada per l'equip que ara formen Convivència i Equitat i s'ha organitzat "de forma molt relacionada amb les entitats de la ciutat", amb activitats que es faran durant els mesos de març i abril. Francesc Sánchez ha expressat que "em fa especial il·lusió perquè no és habitual que l'Equitat en un ajuntament depengui d'un home i sobretot perquè sempre he estat vinculat a entitats que han treballat en l'àmbit de la defensa de la igualtat entre persones".

Finalment, el regidor de Convivència i Equitat també ha destacat que la programació "pretén convidar a la reflexió històrica amb actes al voltant del paper de la dona i oberta al diàleg davant l'actual situació política i social".

8 de març, Dia Internacional de les Dones
L'Àgora de Primavera té com a eix central de la programació la Commemoració del Dia Internacional de les Dones, el divendres 8 de març, amb diversos actes. En primer lloc a les 11.30 h, a la plaça de la Vila, es farà una Mostra de desitjos, proposta realitzada per les participants al projecte Dona, Identitat, Diversitat. Tot seguit es farà la lectura del manifest, que anirà a càrrec de la ciclista professional i tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme, Debora Gálvez. A les 18 h, també a la plaça de la Vila, hi haurà la lectura d'un manifest a càrrec de l'Associació de Dones La Frontissa i a les 20 h, al Centre d'Art Contemporani La Sala es farà la inauguració de l'exposició guanyadora del Premi Donart 2013.

A banda d'aquests actes la programació s'inicia aquest divendres 1 de març, amb el lliurament de premis del concurs fotogràfic Objectiu Igualtat i finalitzarà el 25 d'abril amb l'homenatge a Tomasa Cuevas, en l'aniversari de la mort de qui fou una dona lluitadora vinculada a la política local.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00