Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2016

El taller de la història a les nostres mans celebra la majoria d'edat

    Presentació del nou curs. Presentació del nou curs.

El taller busca, a partir de la memòria oral, transmetre la història de la ciutat a les noves generacions

Aquest dimarts a la tarda s'ha presentat el nou curs del Taller de la Història a les nostres mans. Una iniciativa, a càrrec del Grup de Dones amb Memòria, que enguany compleix 18 anys.

L'acte, celebrat a la Biblioteca del Museu Víctor Balaguer, ha comptat amb l'assistència de l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i de la Regidora de Gent Gran Blanca Albà, qui ha volgut felicitar a totes les participants la feina que realitzen any rere any per la recuperació de la memòria local i la transmissió a les noves generacions. "Aquest és un taller viu, en el qual les vostres aportacions i coneixements són el més important. Per això us demano que seguiu treballant, i que animeu a més dones que, com vosaltres, podran aportar experiències i vivències que enriquiran el grup i el faran més gran"

Per la seva banda, Neus Lloveras va voler destacar el paper compromès de totes les dones que al llarg d'aquests 18 anys han format part del taller. Per l'alcaldessa és un orgull per a la ciutat comptar amb un col·lectiu tan implicat en la transmissió de la història local, des del punt de vista femení. Igual que la regidora, Lloveras els va demanar que no s'aturessin i que continuessin creixent com a grup. "Algunes de vosaltres sou fundadores d'aquest projecte, únic a tot Catalunya, i us voldria deixar l'encàrrec i el repte d'animar altres dones a implicar-se de la manera com ho heu fet vosaltres."

Durant la presentació del nou curs, que va comptar amb la participació dels dinamitzadors del taller, Judith Barbacil i Xavier López, es va projectar el documental Família i Guerra, a partir de les primeres entrevistes que es van fer al taller.
Taller de la història a les nostres mansEl programa sorgeix l'any 1998 amb una aposta carregada de sentit, tant pel que fa a la història local, com per totes les dones que hi participen, al voltant d'una seixantena. El taller té com a objectiu donar sentit a la història local i del país, a través de la memòria oral i la transmissió de coneixements i vivències a les noves generacions.

Dins les activitats d'aquest s'inclou, a banda de donar continuïtat a la recuperació de la vida quotidiana del segle XX, l'edició d'una nova publicació bibliogràfica. Les sessions del taller es fan tots els dimarts a les 17.30 hores, a la Sala de Juntes de l'UPC.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00