Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2016

L'alcaldessa reclama treball conjunt amb l'oposició en temes de ciutat

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz    Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

El govern també volia subscriure la moció sobre la contaminació de Componentes debatuda al Ple

Neus Lloveras va reclamar ahir a l'oposició municipal treball conjunt amb el govern en temes de ciutat. L'alcaldessa de VNG va fer aquestes declaracions després del Ple de dilluns, que va aprovar una moció sobre "la contaminació ambiental de l'empresa Componentes Vilanova, SA i la millora de la convivència amb els veïns de la ciutat", presentada per tots els grups de l'oposició. Lloveras creu que "en temes de ciutat és més correcte fer un treball conjunt govern i oposició. Aquest no és un tema de veïns, Ajuntament, Generalitat… és un tema de ciutat, des de l'Ajuntament s'hi està treballant molt, ens vam sumar de seguida a aquesta moció".

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Gerard Llobet, va reiterar aquesta voluntat del govern i va explicar s'ha realitzat un nou estudi d'impacte acústic de la fàbrica i que "des de fa pocs dies s'hi ha instal·lat un segon captador per obtenir una mostra clara de la qualitat de l'aire". A més la Generalitat ha demanat a l'Ajuntament un informe per la renovació de la llicència de Componentes i "farem un informe exigint el que és de la nostra competència, també emplaçarem els veïns a que facin al·legacions i si volen fer costat a les al·legacions que farem des de l'Ajuntament".

En la valoració dels temes debatuts en el Ple de desembre, els representants del govern també van destacar la modificació puntual del Pla General d'Ordenació referent a la regulació específica dels usos hoteler i de restauració en el sòl de desenvolupament industrial, terciari i de serveis, i els convenis de pròrroga respecte a la Platja Llarga.

La incorporació de l'ús hoteler en determinats polígons de la ciutat permetrà donar ús a finques agrícoles de caràcter patrimonial i arquitectònic que han quedat incloses en zones industrials. El regidor d'urbanisme explica que la voluntat és "donar una nova vida aquestes cases de catàleg i evitar una pèrdua o abandonament." En aquesta situació hi ha dos edificis, la Masia Notari i la masia de l'Onclet, "els propietaris estan a l'expectativa, si han d'esperar al Pla General, podrien passar 6 o 7 anys".


Pel que fa als convenis per a la protecció de Platja Llarga, Neus Lloveras i Gerard Llobet van reiterar la voluntat de continuar amb els compromisos "que com a ciutat hem adquirit". Els representants del govern van mostrar la seva satisfacció pels vots a favor "d'una àmplia majoria de regidors" i els van agrair "la responsabilitat amb la que van actuar, pensant per la ciutat".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00