Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/08/2015

El Ball de Gitanes celebra els 35 anys amb una cercavila

La cercavila va brindar l'oportunitat de tornar a veure ballar antics membres del ball        La cercavila va brindar l'oportunitat de tornar a veure ballar antics membres del ball

La cercavila del Ball de Gitanes, la baixada de gegants i la recollida de xumets de les mulasses, actes del dia 3

El dia abans de la vigília de Festa Major, els carrers ja s'omplen de festa amb les cercaviles i actes diversos dels diferents balls populars. Aquest dilluns, l'Agrupació de Balls populars va organitzar una cercavila amb motiu dels 35 anys del Ball de Gitanes.
El seguici, que va sortir des de la plaça de les Cols, reunia els balls de gitanes de Vilafranca, El Vendrell i Cervera, a més de l'amfitrió. Durant la cercavila van poder ballar diversos membres que han passat del Ball de Gitanes de Vilanova al llarg d'aquests 35 anys. Arribats a la plaça de Sant Antoni, els tres balls convidats van fer l'exhibició del ball parlat, que el ball de Gitanes de Vilanova representarà el dia 5 a la tarda.

Podeu veure les fotografies de la cercavila del ball de gitanes aquí

Mentrestant, els més petits van poder gaudir una bona estona de la ja tradicional recollida de xumets de les mulasses, que els esperaven plantades a la plaça de les Neus. Des d'allà van baixar en cercavila cap a la casa de la Vila, on es preparen per participar a la festa.

Podeu veure les fotografies aquí

I el dia abans de la vigília també és el torn de la Baixada de Gegants, que es va fer des de l'església dels Josepets fins a la plaça de la Vila, en una cercavila amb l'acompanyament de la Banda de Música Mestre Montserrat.

Podeu veure les fotografies de la baixada de gegants aquí

Entre les novetats d'aquesta Festa Major, cal destacar la nova decoració dels balcons de la casa de la Vila. L'any 2008 es va estrenar el domàs de Festa major, que ocupa el balcó central de la façana de l'Ajuntament i representa diversos balls de la cercavila. Aquest 2015 s'estrenen els dos domassos amb motius festamajorencs que ocupen els dos balcons laterals: un amb la Carpa i el Porró, i l'altre amb la Mulassa i el Drac. Les cosidores que els han fet són Roser Gonzàlez, Marta Minella, Rosa M. Coca i Susanna Santasusanna.

balcó drac i mulassabalcó carpa i porró
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00