Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2014

Es presenta el Pla director en formació TICC a Vilanova i la Geltrú

 La regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens i el director de Neàpolis, Joan Carles Lluch    La regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens i el director de Neàpolis, Joan Carles Lluch

El document, elaborat per l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis, presenta les fortaleses i infraestructures amb què compta la capital del Garraf per aconseguir ser ciutat formativa de referència en aquest àmbit

Vilanova i la Geltrú vol esdevenir ciutat de referència formativa en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i la Creativitat (TICC). L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis, ha presentat avui el Pla director de Formació en TICC a VNG. La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Societat de la Informació de la ciutat, Ariadna Llorens, ha presentat el document on s'assenyalen les fortaleses amb què compta la capital del Garraf i les oportunitats que, en el context europeu (Horitzó 2020) i en el marc de la nova Llei de Formació Professional, disposa Vilanova i la Geltrú per assolir aquest repte.

Ariadna Llorens ha reiterat que l'actual Govern municipal treballa des de l'inici del Mandat Corporatiu per a què Vilanova i la Geltrú sigui "una ciutat universitària que vehiculi el seu futur en base a una economia del coneixement del talent i de la innovació en quatre àrees clau", disseny, ferrocarril, tecnologies del mar i TIC. Aprofitant un context òptim en infraestructures com la UPC, l'EMAID, l'IMET, Neàpolis i els instituts Joaquim Mir, F.X. Lluch i Rafecas i Dolors Mallafré on es desenvolupen cicles formatius vinculats a la tecnologia, la comunicació, el disseny i la creativitat, ha dit la regidora Llorens, "neix aquest pla director com una eina important per capitalitzar el talent que hi ha a la ciutat en aquests àmbits".

En la presentació del pla també hi ha intervingut el director-gerent de Neàpolis, Joan Carles Lluch qui ha destacat el fet que Vilanova i la Geltrú pot oferir formació reglada i no reglada en animació 3D; projectes audiovisuals, aplicacions multimèdia i efectes especials, entre d'altres. A més, segons Joan Carles Lluch, la capital del Garraf, mitjançant l'IMET pot expedir certificats de professionalitat o bé realitzar cursos de Formació Ocupacional (SOC) en desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia, creació i disseny d'escenaris virtuals, etc. El Director-gerent de Neàpolis ha explicat que "VNG ha d'aprofitar que no hi ha oferta formativa d'aquest gènere al territori" i "cal posar en valor les infraestructures que tenim per tal que la ciutat sigui àmbit de referència".

Aquest pla, segons ha explicat la regidora Ariadna Llorens, contempla en primer terme aconseguir el nomenament com a Centre d'Innovació en Formació Ocupacional, un reconeixement que depèn del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

VNG tornarà a ser present al MWC 2015
A banda de presentar el pla director en formació TIC, la regidora de Societat de la Informació Ariadna Llorens ha anunciat la participació de Neàpolis-Ajuntament de VNG a l'edició 2015 del Mobile World Congress. Un any més, ha dit Ariadna Llorens, "la Generalitat segueix reforçant Neàpolis i el sector de la telefonia mòbil i aposta perquè Vilanova i la Geltrú sigui present en aquest certamen". El congrés mundial de la telefonia mòbil se celebrarà a Barcelona del 2 al 5 de març i Neàpolis hi serà present amb un espai propi.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00