Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2014

La visió més inclusiva de l'esport es viurà aquest diumenge a Vilanova i la Geltrú

   La presentació de la jornada s'ha fet aquest matí a Vilanova i la Geltrú    La presentació de la jornada s'ha fet aquest matí a Vilanova i la Geltrú

La plaça del mercat acollirà de les 10 a les 14 hores diverses proves esportives, amb atletes amb capacitats diferents

Vilanova i la Geltrú serà aquest diumenge, 19 d'octubre, seu de la Jornada d'Esport Inclusiu que promou la Diputació de Barcelona, per tal de donar a conèixer entre la ciutadania els valors de la inclusió en l'àmbit de l'esport.

La presentació de la jornada s'ha fet aquest migdia en presència, entre d'altres, de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, de la Regidora d'Esports, Blanca Albà, del vice president de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i del Diputat delegat d'esport de la Diputació de Barcelona, Josep Salom.

De les deu del matí i fins les dues del migdia, la plaça del Mercat serà l'espai on s'hi celebraran diferents proves d'un total de 15 modalitats esportives, entre les que hi ha el futbol, el tennis- taula, el bàsquet, l'hoquei, l'atletisme o l'eslàlom.

La cita de diumenge ve precedida per un treball previ de sensibilització entre els clubs esportius de la ciutat, 8 en total, per tal que els seus esportistes coneguin en que consisteix l'esport inclusiu. Júlia Castelló, nedadora del CN Mataró i atleta paralímpica ha explicat que les sessions han estat molt ben rebudes pels nois i noies, els quals s'han mostrat molt motivats de cara a diumenge. "L'esport inclusiu és esport per a tothom. En aquests dies aprendran que és practicar un esport en cadira de rodes o sense veure-hi, però també sabran relacionar-se amb altre gent que no té les seves mateixes capacitats, i això és molt enriquidor". 
Hoquei inclusiu - Club Patí Vilanova Sessió al Club Patí Vilanova

La regidora d'Esports, Blanca Albà ha recordat la sensibilitat que des de fa molts anys ha demostrat tenir la ciutat en la inclusiu, sobre tot arran de ser seu dels Jocs Special Olímpics. Tot i que des d'aquell moment s'ha anat treballant els diferents tipus de discapacitats, gràcies a la implicació de les entitats, per la regidora és important que també s'hi impliquin els clubs esportius de la ciutat. "Ara ens cal fer un pas més i aconseguir que els clubs de la ciutat amb esportistes federats s'impliquin d'una manera més ferma. Creiem que les jornades de sensibilització,més la celebració de la jornada hi ajudarà".

Pel Diputat d'esports, Josep Salom cal treballar per potenciar l'esport en l'àmbit local amb equipaments, infraestructures i activitats, i en aquests darrers temps posant l'accent en polítiques que facin referència a l'esport inclusiu. "Perquè creiem que val la pensa, per justícia social, per integració de capacitats diferents, i per proporcionar eines per tothom alhora de facilitar la pràctica esportiva".

El vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, a més de destacar els valors que té l'esport i la manera com aquests valors es promouen des de la infància, ha fet referència al paper que representa l'esport en el món de la ocupació. "El 2,1% dels ocupats ho són gràcies a l'esport, el que significa 46 mil persones que en viuen". Per Civil, la jornada de diumenge suposa donar compliment a un dels objectius que s'havien marcat a principis del seu mandat. "Optimitzar els recursos destinats als Ajuntaments, fer-ho amb la màxima coordinació i professionalitat, i que suposin un benefici per la ciutadania".

Per últim, l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, també s'ha referit a la sensibilitat ciutadana en la inclusió en tots els seus àmbits, i ha dit que cal trobar en la diferència l'oportunitat. "Una societat és més rica, quan més diversa és. Per això des d'aquest govern treballem en molts projectes que van en aquesta línia, la d'afavorir la inclusió de tothom. Pensem que el millor de Vilanova és la seva gent amb les seves característiques i capacitats, i en això seguirem".

Lloveras, que ha volgut agrair el suport rebut per part de la Diputació de Barcelona, de qui ha dit "sempre han escoltat i atès les nostres demandes i inquietuds", ha animat a tota la ciutadania a participar de la festa d'aquest diumenge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00