Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2015

Neàpolis acollirà la darrera assemblea general del projecte ACCESS sobre l'Àrtic

Imatge de la celebració de la segona assemblea ACCESS, celebrada el 2013  Imatge de la celebració de la segona assemblea ACCESS, celebrada el 2013

Un centenar de científics de la Unió Europea es reuniran la setmana vinent a Vilanova i la Geltrú i donaran a conèixer les recomanacions sobre la gestió de l'Àrtic per a les pròximes dècades

Del 24 al 26 de febrer Neàpolis acollirà la darrera Assemblea General d'ACCESS (Artic Climate Change, Economy and Society) de la Unió Europea i es donaran a conèixer les conclusions i recomanacions dels experts en l'Oceà Àrtic per a la gestió d'aquesta zona del planeta en els pròxims 20 anys.

Després d'haver organitzat la segona assemblea d'ACCESS, el febrer de 2013 al mateix auditori de Neàpolis, l'organització del congrés ha optat per Vilanova i la Geltrú a l'hora de celebrar aquesta trobada, que reuneix un centenar d'investigadors d'una trentena d'institucions científiques d'onze països del continent europeu.

A nivell de l'estat espanyol organitza i forma part de l'Assemblea General d'ACCESS el director del Laboratori d'Apliacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, Michel André, qui ha destacat "la satisfacció per organitzar aquest esdeveniment científic que consolida la UPC com a soci preferent per a l'exploració de l'oceà Àrtic i alhora consolida Vilanova i la Geltrú com a lloc de atenció i rellevància científica a nivell mundial".

Per la seva banda la regidora d'Educació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha destacat "l'aposta municipal per refermar la col·laboració amb la UPC i fer de l'àmbit del mar un element de creació de coneixement i oportunitats tecnològiques i empresarials per a la ciutat". Segons Ariadna Llorens aquesta aposta, es tradueix amb esdeveniments com aquest. De transcendència científica mundial aproparà a Vilanova més de un centenar d' experts i investigadors en la matèria.

Aquesta última reunió de l'Assemblea General d'ACCESS té per objectiu que la comunitat científica que hi forma part pugui emetre el seu document de conclusions que ha de servir per dictaminar les directrius i estratègies geopolítiques i de governança i conservació que cal aplicar a l'Àrtic per evitar la sobrexplotació d'aquest territori verge a conseqüència del desgel.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00