Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2016

Teresa Llorens es reuneix amb el diputat de Cultura de la Diputació, Juanjo Puigcorbé

El diputat ja va ser el mes d'octubre a VNG a la Jornada de la Xarxa de Museus Locals  El diputat ja va ser el mes d'octubre a VNG a la Jornada de la Xarxa de Museus Locals

El responsable provincial es va mostrar molt interessat pel Programa de Suport a la Creació que impulsa l'Ajuntament de VNG

Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va rebre la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Teresa Llorens, que li va exposar les línies generals de la política cultural de la ciutat.

Entre els temes que van tractar a la reunió, destaca el Programa de Suport a la Creació d'arts escèniques, visuals i plàstiques, que s'està impulsant des de la Regidoria, i el qual el diputat va elogiar.
Des de la Regidoria de Cultura es potencia una línia de suport a la creació amb presència en cadascuna de les programacions estables del Teatre Principal, l'Auditori Eduard toldrà i La Sala. Centre d'Art Contemporani. Així, el Programa de Suport a la Creació parteix de la voluntat de vetllar pel desenvolupament a la ciutat de les manifestacions escèniques, musicals i visuals realitzades pels creadors locals i comarcals, que tenen per objectiu tant la seva professionalització, com també projectes professionals de jove creació, així com propostes de l'àmbit amateur.
Entre els objectius destaquen el suport en el procés de creació, assajos i producció de les obres i concerts, el suport en l'exhibició dels projectes i en la difusió i promoció dels projectes, així com també generar nous públics per a les manifestacions culturals emmarcades en les noves dramatúrgies, els nous formats musicals, visuals així com les noves tendències de la dansa i el circ.
La regidora Teresa Llorens va exposar al diputat que ara la feina de la Regidoria se centra en crear una plataforma estable de difusió de les propostes dels creadors de la ciutat; facilitar els mitjans necessaris per al procés de creació; esdevenir un canal de comunicació entre els creadors locals i els recursos per a la creació dins i fora de la ciutat; vetllar per una programació diversa i singular formada per tot tipus de llenguatges creatius escènics; crear sinèrgies entre l'àmbit professional i l'àmbit social; i crear un projecte en comú entre els agents locals del teatre, les arts visuals i la música amb el Teatre Principal, La Sala i l'Auditori Eduard Toldrà.

La reunió també va servir per buscar suports en activitats culturals de la ciutat, com el FIMPT (Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú), que es va crear l'any 1981, i enguany arribarà a la 36a edició.
La regidora va explicar al diputat que el FIMPT va ser un festival pioner, que va fer pedagogia i va trencar fronteres per a la recuperació i normalització de la música popular tradicional a Catalunya. Es va convertir en una plataforma de debat per al sector que va apostar per programar músics aleshores poc coneguts, i es va convertir en una proposta de referència dins el circuit català. Hores d'ara és el més veterà del tots els festivals de música popular tradicional de caràcter internacional que existeixen a Catalunya i a tot l'estat espanyol. Després de 30 edicions, el panorama de la música tradicional i popular a Catalunya ha canviat profundament. La música tradicional és present no només en l'àmbit festiu, han aparegut i crescut festivals, trobades, artistes, formacions, escoles, i tota mena d'iniciatives al voltant de la música i la cultura d'arrel tradicional. En aquest context, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com a organitzador del FIMPT, ha fet un exercici de redefinició i redimensió, d'acord també amb les circumstancies econòmiques actuals que viu el nostre país. La voluntat és donar nova vida al FIMPT amb un projecte estretament vinculat a tot allò que conforma el sector de la música popular tradicional de l'àmbit cultural català: intèrprets, creadors, promotors, entitats, escoles, grups i formacions de tota mena. Un sector que es troba avui en plena efervescència, ple d'idees, de nous músics i companyies, de propostes artístiques i de cooperació nacional i internacional. El FIMPT es proposa actuar amb la màxima complicitat amb tot aquest sector, per al qual vol ser una eina de suport i promoció.
És per això que el FIMPT està actualment buscant suports per poder augmentar el pressupost de cara al projecte de futur del festival.

La reunió amb el diputat de Cultura també va servir per parlar, entre d'altres temes, de les tasques de catalogació del fons Joaquim Molas, dipositat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00