Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2016

La Festa Major que ens fa mirar el cel

La presentació de la Festa Major dissabte va omplir d'estels l'Auditori Eduard Toldrà        La presentació de la Festa Major dissabte va omplir d'estels l'Auditori Eduard Toldrà

Les constel·lacions estel·lars inspiren la imatge de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú 2016, i els pabordes conviden la ciutadania a 'mirar el cel com mai ho havíem fet'

La mulassa, el drac, els bastoners, els gegants,... tot el bestiari popular de Festa Major es troba representat en els estels. La imatge de la Festa Major 2016, ideada per l'estudi vilanoví Mr Carton (Carles Hernàndez i Toni Cabrera), ens mostra les constel·lacions que es poden veure si mirem el cel de Vilanova i la Geltrú.
Un cel on podem veure, segons el cartell, els elements més representatius de la festa. Els pabordes i pabordesses d'aquesta Festa Major 2016 (Ramon Bau, Jaume Inglès, Joel Luna, Maite Maspons, Beatriz Pardo, Aleix Pascual, i Ester Puntijoch) van organitzar, assessorats per la directora artística Anna García, una posada en escena del tret de sortida de la festa aquest dissabte a l'Auditori, en la que van convidar els assistents a "mirar el cel com mai ho havíeu fet fins ara, com ho hem après a fer nosaltres".
I és que els dissenyadors es van inspirar en l'ànima de cadascun dels pabordes i pabordesses per crear la imatge de la festa, que enguany presenta novetats, tant a nivell del marxandatge que es pot trobar a la botiga de la Festa Major, com pel que fa a presència a les xarxes socials o l'aplicació de la FM per a smartphones.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, va presentar l'acte recordant que "estem donant el tret de sortida a una Festa Major que s'allargarà fins al 6 d'agost, i que forma part del patrimoni immaterial de la ciutat. Una festa de referència la ciutat, que enguany tindrà diversos protagonistes".
Presentació FM detall
Justament alguns d'aquests protagonistes van tenir un espai dins l'acte de presentació. Els representants del Drac Barrina de la Geltrú, per exemple, van explicar que, després de 35 anys de cercaviles i correfocs, el Barrina s'ha fet gran, i ha arribat el moment de renovar-lo. El nou drac Barrina es presentarà el 23 de juliol.
El Ball de Diables, per la seva banda va explicar que el 31 de juliol estrenaran els nous vestits, dissenyats per Òscar Estruga. Mentrestant, ahir diumenge van presentar als jardins de Can Papiol la seva nova imatge.Presentació imatge Diables p
El grup de Dansa, que enguany celebra els 75 anys, va convidar tothom a la 37a edició de la Nit de Dansa dissabte 30 de juliol, en la que participaran balladors i balladores que han passat pel grup en aquests 75 anys d'existència.
Finalment, els Bordegassos van animar tothom a unir-se als nous reptes de la colla castellera local, que dissabte 30 de juliol ho donarà tot a la plaça de la Vila, una plaça que pot convertir-se en plaça de 10 si els Castellers de Vilafranca hi porten el 3 de 10 amb folre i manilles.

L'alcaldessa Neus Lloveras va tancar l'acte felicitant l'equip de pabordes per tota la feina feta durant un any, els dissenyadors pel cartell, i les entitats que enguany celebren alguna efemèride especial.
Lloveras va voler destacar "la feina que fan a la nostra ciutat les entitats. El que fa Vilanova i la Geltrú especial és el ric teixit associatiu. Les entitats són les que fan que aquesta Festa Major sigui especial, contribueixen a fer-la la millor del món". L'alcaldessa també es va voler sumar al crit de les entitats que des de l'escenari van reclamar que "a Vilanova i la Geltrú no fem soroll, fem cultura".

Podeu consultar el cartell en aquest enllaç

Podeu consultar el programa i tota la informació a www.fmvng.cat


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00