Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/05/2013

Un centenar de persones, a la presentació de la memòria de la Policia Local i els Mossos

La presentació es va dur a terme a l'auditori de Neàpolis La presentació es va dur a terme a l'auditori de Neàpolis

Presentació del balanç del 2012 en un acte públic amb participació de la ciutadania

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Vilanova i la Geltrú van presentar ahir per primer cop el seu balanç d'actuació de manera conjunta i públicament. Més d'un centenar de persones van ser presents a l'auditori de Neàpolis per conéixer les accions que al llarg del 2012 ambdos cossos de seguretat ciutadana han dut a terme a la ciutat.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va destacar la vocació de servei de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra i es va mostrar convençuda que aquest tipus d'actes "milloren la relació de l'administració amb la ciutadania, i serveixen per mantenir i millorar la confiança en els polítics".

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Sánchez, també va voler posar de relleu la importància de la presentació i més tenint en compte que la proposta de fer públic el balanç de la seva activitat va sorgir dels mateixos cossos policials. Sánchez va valorar positivament els dos anys de treball conjunt dient que "la col·laboració ha estat màxima i s'ha anat enfortint al llarg del temps".

En l'acte el cap de la Policia Local, Dionís Ginés, i la cap de l'ABP Garraf, Rosa Gubianes, van exposar les dades de les diferents accions dutes a terme. Destaca la xifra total de serveis l'any passat, que és de 32.366, una quantitat superior a la del 2011. Pel que fa al tipus d'actuacions, la policia va explicar la tipologia diferent d'accions, com la regulació del trànsit, la policia administrativa, la policia assistencial o les accions de protecció civil.

Un cop acabada la presentació, el públic assistent va poder fer preguntes i comentaris. Els temes que van sorgir feien referència al trànsit, a la contaminació acústica, els accidents, la circulació de bicicletes, la tinença d'animals domèstics, el control de trànsit a través de càmeres, a la vigilància en punts concorreguts i a les molèsties entre veïns.

Algunes d'aquestes qüestions van ser contestades pel regidor de Seguretat Ciutadana, que va explicar que s'està acabant d'elaborar una ordenança de convivència, que regularà alguns dels aspectes que preocupen a la ciutadania i que es van exposar en la sessió d'ahir.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00