Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2016

Grup d'ajuda mútua per a persones amb trastorn mental

El grup, sense professionals, es troba els dimarts de 17.30 a 19.30 h      El grup, sense professionals, es troba els dimarts de 17.30 a 19.30 h

Activament, col·lectiu actiu de persones amb l'experiència del trastorn mental, es troba cada dimarts a la seva delegació al Penedès-Garraf, al centre cívic La Geltrú

Activament Catalunya Associació és un col·lectiu actiu de persones amb l'experiència del trastorn mental que té una delegació al Garraf-Penedès, i que s'organitza per participar com a agent actiu en l'àmbit de la salut mental de Catalunya.

Es troben els dimarts i els dimecres al centre cívic La Geltrú: els dimarts de 16 a 17 h fan acollides, recepció de possibles nous socis i usuaris. També en fan els dimecres al matí, d'11 a 13 h. I a les tardes dels dimarts, de 17.30 a 19.30 h, fan Grups d'Ajuda Mútua. Es tracta d'un espai on es reuneixen persones amb algun tipus de diagnòstic de salut mental, sense professionals, en el qual fan teràpia entre ells, parlant i comentant el seu dia a dia, respectant el torn de paraula i les persones, oferint un suport mutu entre tots els companys i companyes.
La Delegació Garraf – Penedès va obrir el primer Grup d'Ajuda Mútua el mes de setembre, com una trobada informal setmanal per compartir experiències, una manera horitzontal de donar i rebre suport, que reuneix persones que tenen l'objectiu comú de superar una dificultat compartida.

Activament també fa activitats diverses, com una sortida al mes per veure espectacles de cinema o teatre dins els programes Apropa Cultura o Cine Fòrum, sortides espontànies organitzades pels socis, un punt de trobada com a reunió informal entre companys, tallers per als socis, i tallers d'inclusió social.

Per contactar amb Activament es pot trucar al telèfon 603 79 00 63, o escriure un correu electrònic a garraf@activament.org

Els objectius d'ActivaMent són: millorar la qualitat de vida de totes les persones del col·lectiu per fer una societat més justa i inclusiva, atorgar veu al col·lectiu davant de les administracions i les institucions, defensar els seus drets i deures, col·laborar, com agent actiu, amb els serveis i d'altres institucions de salut mental de Catalunya, lluitar contra l'estigma i l'autoestigma que pateixen les persones que han estat diagnosticades amb un trastorn mental, fomentar l'empoderament d'aquestes persones, i oferir un suport mutu.

Més informació a www.activament.org

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00