Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/06/2015

Dijous es lliura el Premi Roig Toqués

Escolar serà el primer premiat en l'àmbit local    Escolar serà el primer premiat en l'àmbit local

El Museu de la Pesca de Palamós i el pescador vilanoví Eduard Escolar rebran el guardó en un acte al Teatre Principal

Aquesta setmana es lliura el VI Premi Roig Toqués, que vol reconèixer un projecte o trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit de la mediterrània, que hagi contribuït al coneixement i divulgació d'algun aspecte relatiu al mar.
La sisena edició ha recaigut en el Museu de la Pesca de Palamós. El jurat, format per la regidora de Cultura Marijó Riba, la filla de Roig Toqués Montserrat Roig, el Director del Consorci de les Reials Drassanes Roger Marcet, i el president de l'Associació Museu del Mar Josep Ayza, va atorgar el premi a aquest museu reconegut internacionalment, pel seu propòsit de conservar, investigar i difondre una part del patrimoni marítim mediterrani.

D'altra banda, tal i com havia proposat el jurat de l'anterior edició, enguany s'estrena la modalitat de premi en l'àmbit local. Així, el I Premi Roig Toqués d'Àmbit Local es lliurarà a Eduard Escolar, reconeixent la seva trajectòria en el món de la pesca i la seva contribució a la ciutat amb accions relacionades amb el mar i la platja de Vilanova i la Geltrú.

Per tal de donar un nou impuls al Premi, enguany l'Associació d'Amics de la Carpa Juanita i el Cineclub Sala1 han organitzat el concurs de curtmetratges "El Rotllo d'en Roig". La mostra dels curts presentats es va fer dissabte al Museu del Ferrocarril, i el curtmetratge guanyador es visionarà durant el lliurament del Premi. Es tracta de "Vida Marítima", de Pau Garcia i Marta Pérez.

L'acte públic de lliurament es farà aquest dijous a les 6 de la tarda al Teatre Principal, en el marc de les Festes de Sant Pere, que s'encetaran amb el pregó dues hores més tard a la sala del Pòsit de Pescadors.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00