Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2016

La Mostra d'Entitats de Cooperació se centrarà en els refugiats i refugiades

La Mostra d'Entitats de Cooperació, a la plaça de la Vila     La Mostra d'Entitats de Cooperació, a la plaça de la Vila

El 22 d'octubre la plaça de la Vila acollirà una nova trobada, amb xerrades, exposicions i tallers

La Mostra d'entitats de cooperació de VNG se celebrarà el 22 d'octubre i tindrà com a tema central els refugiats. Un any més i coincidint amb dates pròximes al dia de l'Eradicació de la Pobresa la Regidoria de Cooperació i Solidaritat, l'Ajuntament organitza aquesta activitat que aquest any portarà per lema Ningú vol ser refugiat.

La mostra es durà a terme, com és habitual, a la plaça de la Vila on, a més de les parades de les ONG per donar a conèixer la seva tasca i els projectes de cooperació internacional, aquest any hi haurà el testimoni de diferents voluntaris i voluntàries que han tornat recentment dels camps de refugiats de Grècia.

L'organització ha previst instal·lar una haima com a simulació de les tendes de campanya on viuen milers de refugiats al món. Segons dades de l'Acnur hi ha actualment més desplaçats que els que hi va haver després de la 2a Guerra Mundial. Són ja més de 65 Milions les persones que s'han vist obligades a fugir i deixar casa seva a causa de conflictes bèl·lics o violacions dels drets humans. Es calcula que una de cada 122 persones al món s'ha vist obligada a fugir de casa.

A dins la haima també es podrà visitar l'exposició Refugiats, per què? Realitzada per Fundipau. Aquesta exposició pretén ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen a milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat.

Una altra activitat destacada dins de la Mostra d'Entitats de Cooperació serà un Jardí per la Pau on tothom que vulgui podrà plantar una flor com a missatge de pau. Diferents col·lectius de gent gran i residències han volgut participar en aquesta activitat i contribuir a fer visible la seva voluntat de no tornar a repetir una situació ja viscuda per molts d'ells. Tothom que ho vulgui també podrà fer la seva pròpia flor el mateix dia de la mostra.

Les entitats que participen aquest any a la mostra són Acció Solidària amb el Sàhara, Casal Català Cuba Garraf, CCONG Ajuda al Desenvolupament, Cooperacció, Cooperavida, Creu Roja, Destino Etiòpia, Fundació Vida Útil, Fundació Pau i Solidaritat, F. Ramon Martí Bonet, Fundació Educació Solidària Escola Pia, Mans Unides, Grup de Solidaritat Fem Pous, Garraf Coopera i Sindicalistes Solidaris.

Programa d'activitats
a dins la haima:

Exposició "Refugiats per què?" Fundipau, finançada pel Fons Català. Tracta diferents aspectes, conflictes al món, nombre de refugiats, països que venen armes, rutes de fugida, testimonis. Podeu consultar a aquesta adreça: http://fundipau.org/refugiats/

Passi d'imatges sobre la situació dels refugiats i refugiades

Explicació de l'experiència de diferents joves voluntaris i voluntàries que han tornat recentment de diferents camps de refugiats.

- Marta Ribé i Marta Pagés (Voluntàries de EKO project als Camps de Basilica (Grècia)
- Marta Puig (voluntària al camp de refugiats d'Idomeni)
- Òscar Navarro (voluntari a diferents camps i zones en conflicte)
- Mah Iahdih (representant del Front Polisari)

a fora de la haima

"Jardí per la pau" Es tracta d'una acció simbòlica a favor de la pau, on la gent deixarà les flors que haurà fet. Comptem amb la col·laboració de residències de Gent Gran. També el mateix dia 22 hi haurà un estand per fer-les al moment.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00