Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2015

Tot a punt per al Gran recapte

La solidaritat de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú es tornarà a fer palesa aquest cap de setmana  La solidaritat de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú es tornarà a fer palesa aquest cap de setmana

29 supermercats de Vilanova i la Geltrú participen en aquesta recollida d'aliments divendres i dissabte. Els clients podran fer les aportacions al mateix establiment

El Banc dels Aliments organitza aquest cap de setmana la setena edició del Gran Recapte a tot Catalunya, una campanya massiva de recollida d'aliments per ajudar a donar resposta a les urgències alimentàries del nostre entorn.

29 establiments de Vilanova i la Geltrú participen en la recollida divendres 27 i dissabte 28. Així, les persones que ho desitgin, podran comprar aliments de primera necessitat i dipositar-los a les caixes que hauran posat els centenars de voluntaris que participen al recapte. Això es podrà fer a l'Aldi de la ronda Ibèrica; els Bon Preu de Josep Coroleu i de la rambla de la Pau; els Caprabo de Joan Llaverias, doctor Fleming i avinguda Cubelles; els Condis de Zamenhof, Gas, plaça Soler i Carbonell, Balmes, avinguda del Garraf i Jardí; els Dia de Menéndez Pelayo, ronda Europa, Llibertat i Pare Garí; els JR de Casernes, Gas, Vapor, passeig Marítim, Aigua i plaça dels Cotxes; el LIDL de la ronda Europa; els Mercadona de la ronda Ibèrica, Francesc Macià i de la Piera; el Simply de l'avinguda de la Metal•lúrgia; l'Spar de l'avinguda d'Eduard Toldrà; i el Veritas de la plaça de Soler i Carbonell.

L'objectiu és recollir aliments nutritius de llarga durada. Els més necessaris en aquests moments són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves de peix i de carn. Però són benvingudes totes les aportacions, per això els voluntaris i voluntàries assessoraran les persones que tinguin qualsevol dubte.

Amb el Gran Recapte, que a catalunya se celebra des de fa 7 anys, també es busca sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d'exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent.

A la nostra comarca, la recollida d'aliments es farà també a les poblacions de Cubelles, Sant Pere de Ribes - Les Roquetes i Sitges. A tot Catalunya hi ha més de 2.500 punts de recollida a nombroses poblacions en les principals cadenes de supermercats que s'han adherit a la campanya.

Què és el Banc dels Aliments?
Els Bancs dels Aliments són quatre a Catalunya, un per demarcació. Són una entitat benèfica sense ànim de lucre, independent de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basada en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net. Funciona amb un equip de 344 voluntaris, que s'asseguren que els aliments arribin al seu destí final, garantint una distribució justa i el respecte per la dignitat dels beneficiaris, 252 mil a tot el país. L'any 2014 van distribuir 22 milions de quilos d'aliments a 700 entitats receptores de les 4 demarcacions catalanes, que els fan arribar a qui més ho necessita.

Més informació a www.granrecapte.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00