Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/11/2014

Signatura de la denúncia contra la vulneració del dret a decidir del poble català

Al Saló de Plens de l'Ajuntament regidors i exregidors de Vilanova i la Geltrú signen la denúncia que es presentarà davant institucions i òrgans internacionals

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presidit aquest matí l'acte simbòlic de signatura de la denúncia contra la vulneració del dret a decidir del poble català que han subscrit regidors i exregidors del Consistori vilanoví.

Neus Lloveras ha expressat la voluntat dels signants d'aquest document de fer arribar a les altes institucions europees i internacionals "la voluntat del poble català de poder decidir el seu futur".

En l'acte d'avui els periodistes Eugènia Piera i Ignasi Gómez han fet la lectura de la denúncia que poden subscriure els càrrecs electes i la ciutadania, respectivament. Pel que fa al document ciutadà podrà ser signat aquest diumenge per totes les persones que així ho desitgin, segons informen l'ACM i l'AMI, paral·lelament al procés participatiu que es realitzarà.

La denúncia es fa davant de les Nacions Unides, del Parlament Europeu, de la Comissió Europea, del Consell d'Europa i de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa. A petició de l'Associació Catalana de Municipis i de l'Associació de Municipis per la Independència, i amb l'objectiu de mostrar la implicació del món local, s'ha fet aquesta signatura pública per denunciar l'Estat espanyol com a responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment. El document signat pels càrrecs electes es traslladarà a l'ACM, qui farà arribar les signatures a les institucions internacionals indicades.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00